
Yılbaşı için yaptığım kakaolu ve süslü pastam pek beğenildi. Bu beğeni beni o kadar mutlu etti ki sizlerle paylaşmaya karar verdim. Afiyetler olsun.
Bu vesile ile de hepinizin yeni yılını kutlar 2020'nin dünyamıza sağlık, barış, sevgi, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
Malzemeler
Pandispanya için
-4 Yumurta
-1+1/4 Su bardağı şeker
-1 Su bardağı un ( Yaklaşık. Akışkan bir kıvamda olmalı)
-2 Çorba kaşığı kakao
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
Islatmak için
1 Su bardağı oda ısısında süt
Krema
-3 su bardağı süt
-1 Yumurta
-1/2 Su bardağı şeker
-2 Çorba kaşığı un
-1 Vanilya
-2 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
-1 Kakaolu Krem şanti
-1 Su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
-Fırını 180 derecede ısınması için açalım
-Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım
-Kakao un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma katalım ve bir kaşık yardımı ile köpükleri söndürmeden karıştıralım
-Vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili bir fırın kabına koyup pişirelim.
-Pişince soğuması için bir köşeye alalım
-Pandispanya iyice soğuduktan sonra iki parçaya bölüp ayrı tabaklara alıp süt ile ıslatalım
-Şimdi kremasını yapalım. Tereyağı ve vanilya hariç bütün krema malzemesini güzelce çırpıp orta harlı bir ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Krema muhallebi kıvamına gelince vanilya ve tereyağını katıp çırpalım.
-Kremanın yarısını pandispanyanın arasına geri kalan yarısı da üzerine gelecek şekilde yayalım.
-Krema iyice soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayıp pastamızın üzerini sıvayalım. İstediğimiz şekilde süsleyip 3-4 saat beklettikten sonra servis edelim.
Harika bir pasta oldu ellerine sağlık çok hafif ve lezzetli.herkese bu tarifi denemelerini tavsiye ederim. Paylaşımın için sana sonsuz teşekkürler
YanıtlaSilTadına bakan biri olarak ne güzel şeyler söyledin. Teşekkür ederim.
YanıtlaSil