Malzemeler
-2 adet yufka
-2 adet ortaboy haşlanmış patates
-1 adet büyükce kuru soğan
-1/2 Yemek kaşığı domates salçası
-1 Tatlı kaşığı biber salçası
-Birer çay kaşığı pulbiber, karabiber ve kimyon
-Tuz
-Zeytinyağı
Hazırlanışı
-3-4 Yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alalım
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağına ekleyerek 3-4 dk pişirelim
-Salça ve bahratları da soğana ekleyip kokusu çıkana kadar pişirelim
-Patatesleri ezdikten sonra, baharat soğan karışımı ile birleştirelim. Bir dk kadar ocak üzerinde karıştırıp ateşten alalım ve soğuması için bir köşeye bırakalım.
-Bir yufkaya zeytinyağı sürüp ikinci yufkayı da bunu üzerine yerleştirelim.
-Patatesli harcımızı bu yufkaların üzerine yerleştirelim
-Yufkaları harç içinde kalacak şekilde dörtbir tarafından katlayalım.
-Yağlanmış bir tavaya böreğimizi yerleştirelim.
-Kontrollü bir ısıda altı kızarınca bir tabak yardımı ile çevirerek her iki tarafının da kızarmasını sağlayalım.
-Çay veya ayran ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Çok sevdiğim bir lezzetin tarifini vermişsiniz. Yufkayla olması pratik olmuş.Hem hafif hem de doyurucu oluşu çok güzel.
YanıtlaSilTeşekkürler lezzet ustası
Ne güzel bir yorum bu. Çok teşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSilPatatesli böreği hiç yapmadım açıkçası yemedim de tarifinizi deneyeceğim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim.
YanıtlaSilDenemenizi öneririm. Çok lezzetli oluyor. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSil