Sonbahar aylarında grip korkusu ile yemeklere, ekmeklere, köftelere, şifa niyetine, kullanılması önerilen baharatları katarak ailemin sağlığını korumaya, çalışıyorum. Geçekten iyi geliyor. Bu gün resmini gördüğünüz köfteleri Öğlen yemeği olarak yaptım. Ailecek çok beğendiğimizden sizinle de paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
-1 kg Kıyma
-2 baş kuru soğan
-2-3 Çorba kaşığı zeytinyağı
-3 Çorba kaşığı galeta unu
-1 Çorba kaşığı Keten Tohumu
-1/2 Çorba kaşığı Zerdeçal
-1/2 Demet maydanoz
-1 Çay kaşığı karabiber
-2 Çorba kaşığı yoğurt
-1 Çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
- Soğanları rendeleyerek (suyunu süzmeden) kıymaya katalım
-Maydanozu incecik doğrayarak ekleyelim
-Yağ, Galeta unu, yoğurt ve baharatları da ekledikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
-Dinlendirdikten sonra şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet, sağlık olsun.
Kaşarlı köfte tarifi verebilir misiniz?
YanıtlaSilEn kısa zamanda. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSil