15 Eylül 2019 Pazar

Et Kabağı

Hem dolması hem de yahnisi yapılan kimine göre vazgeçilmez kimine göre de "olmasa da olur" Et Kabağı. Rengine, pratikliğine, lezzetine bayıldığım bu kabağın dolma ve yahni tariflerini paylaşmak istiyorum. Afiyet olsun.

Et Kabağı Dolması için Malzemeler
-1 Adet et kabağı
-350 gr kıyma
-1/2 su bardağı pirinç
-2-3 domatesin rendesi
-1 Baş kuru soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1/4 Bağ maydanoz
-1 Limonun suyu
-Tuz
-Karabiber
-Kızartmak için sıvı yağ
-2-3 Çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
-Kabağı yıkayıp sert dış kabuklarını ayıklayalım ve çekirdekleri ve yumuşak iç dokusunu ayıralım.
-4 Parmak boyunda parcalara bölelim(resimde görüldüğü gibi)
-Sıvı yağda kabak parçalarını rengi hafifce dönene kadar kızartalım
-Kıymamızı bir tencereye alıp kendi yağında kavuralım rendelediğimiz bir baş soğanı ve  2 çorba kaşığı zeytinyağını kıymaya ekleyip kokusu çıkana kadar kızartalım.
-Rendelediğimiz domatesi ekleyelim
-1 Çorba kaşığı domates salçasını tuzu ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alalım.
-Pirinç, ince kıyılmış maydanozu ve limonsuyunu harcımıza katıp kabaklarımızı dolduralım ve üzerlerine domates dilimleri ile kapak yapalım.
-Bir tencereye dizelim
-Kabakların bir parmak aşağısına gelecek şekilde su ekleyerek orta hararetli bir ocakta kaynamaya alalım
-Tenceremiz kaynamaya başladığında atesi kısığa alıp pişirelim.



Hellimli Et Kabağı Yahnisi için Malzemeler
-1 Adet et kabağı
-1 Baş kuru soğan
-2-3 domatesin rendesi
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 Hellim
Hazırlanışı
-Kabağı yıkayıp sert dış kabuklarını, çekirdeklerini ve yumuşak iç kısımlarını ayıklayalım
-Yarım parmak  kalınlığında parçalara bölelim
-Zeytinyağında kabaklarımızı ve yemeklik doğradığımız soğanı hafifce soteleyelim
-Rendelediğimiz domatesi ekleyelim 2-3 dakika kızartalım
-Domates salçasını ekleyelim.
-Tuz,  karabiberi ve üzerini örtecek kadar  suyu ekleyerek orta ateşte pişirelim.
-Küp şeklinle doğradığımız hellimi az zeytinyağı ile yağladığımız bir tavada kızartıp kabağa ekleyelim karıştıralım ve bir taşım kaynatalım. Yemeğimiz hazırdır.





2 yorum:

  1. Et kabağı severek tükettiğimiz bir sebzedir ben özellikle yahnisini yapiyorum içerisine küp küp doğranmış samarella koyuyorum harika bir lezzet oluyor tavsiye ederim ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim.senem maniga

    YanıtlaSil
  2. İyi fikir. Samarella ile deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.