Yemeğini de çok severim ama ayıklarken etrafa saçtığı tazelik kokusuna bayılırım. Bazen haşlayıp limon ve zetinyağı ile et yemeklerinin, köfte veya balığın yanına yakıştırırım. Bazen kuşbaşı kuzu eti ile bazen de etsiz bol domatesli yahnisini pişiririm.
Doamatesli Taze Fasulye için
Malzemeler
-1kg taze fasulye
-2-3 adet Domates
-1 Baş kuru soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Fasulyelerin kılçıklı kenarlarını ayıklayıp yıkayalım ve süzelim.
-Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım
-Soğanı, orta ateşte, hafifce soldurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim.
-5 dakika kadar fasulyeleri soteleyelim.
-Domatesleri rendeleyerek salça ile birlikte ekleyelim.
-2-3 dakika daha domates ve salça ile birlikte fasulyelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra tuzunu karabiberini katalım.
-Üzerini örtecek kadar su ekleyerek pişirelim.
Not: Etli pişirmek isteyen arkadaşlar, eti soteledikten sonra yukarıdaki aşamayı aynen tekrarlayarak pişirme işlemini yapabilirler. Afiyet olsun.
Doamatesli Taze Fasulye için
Malzemeler
-1kg taze fasulye
-2-3 adet Domates
-1 Baş kuru soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Fasulyelerin kılçıklı kenarlarını ayıklayıp yıkayalım ve süzelim.
-Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alalım
-Soğanı, orta ateşte, hafifce soldurduktan sonra fasulyeleri ekleyelim.
-5 dakika kadar fasulyeleri soteleyelim.
-Domatesleri rendeleyerek salça ile birlikte ekleyelim.
-2-3 dakika daha domates ve salça ile birlikte fasulyelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra tuzunu karabiberini katalım.
-Üzerini örtecek kadar su ekleyerek pişirelim.
Not: Etli pişirmek isteyen arkadaşlar, eti soteledikten sonra yukarıdaki aşamayı aynen tekrarlayarak pişirme işlemini yapabilirler. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.