-2,5-3 Adet yufka (tavanızın büyüklüğüne göre ayarlayın)
-3 Adet patlıcan
-1/2 Hellim
-1 Adet kırmızı biber
-1 Adet yeşil biber
-1 Baş kuru soğan
-Maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Tatlı kaşığı tereyağı
Yufkaları ıslatmak için
-1/2 Kahve fincanı süt
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayalım ve yanmayan bir tavaya alıp yağsız olarak pişirmeye başlayalım.
-Biberleri ve soğanı da ince doğrayıp patlıcanlara katalım.
-Sebzeler yumuşamaya başlayınca zeytinyağını ekleyip 1-2 dk. kızartıp altını kapatalım.
-Tuz karabiber ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip soğuması için bir köşeye kaldıralım.
-Harcımız soğuduktan sonra Hellimi rendeleyerek harca katalım.
-Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip, zeytinyağı süt karışımı ile hafifçe nemlendirelim.
-Geniş kenarlarına iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım
-Rulolarımızı tereyağı ile yağladığımız tavaya dizelim. Orta dereceli bir ocakta pişirmeye başlayalım.
-Altının kızardığından emin olunca düz bir tabak yardımı ile tersyüz edelim. Her iki tarafı da kızarınca ocaktan alıp bir servis tabağına aktaralım. Dilediğimiz içecekle servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.