21 Ağustos 2019 Çarşamba

Patlıcanlı Tava Böreği


Geçen hafta sonu çok sevdiğim bir arkadaşım, telefonla hatırımızı sorup, bölgemizde ailecek gezdiklerini müsaitsek bize de uğramak istediklerini söyledi. "Canım arkadaşım sana kapımız sonuna kadar açık, buyur gel" dedim ve telefonu kapattım. Amaaa  "Zaman çok kısıtlı. Ne ikram edeceğim?" diye de düşünmeye başladım. Evde diyet rüzgarları şiddetli esiyor ve her zaman elimin altında bulunan "Mozayik" bile yok. Ne yapsam diyerek mutfağa koştum. Dolapta ne var ne yok diye sayım yaparken Yumurtalı Patlıcan yapmak üzere akşamdan hazırladığım sote patlıcanları kullanmak aklıma geldi. Güzel bir börek yaptım hem de vakitten kazanmak için bu böreği tavada pişirdim. Soğuk ayran ile dostlarımıza sundum. Afiyetler olsun.

Malzemeler
-2,5-3 Adet yufka (tavanızın büyüklüğüne göre ayarlayın)
-3 Adet patlıcan
-1/2 Hellim
-1 Adet kırmızı biber
-1 Adet yeşil biber
-1 Baş kuru soğan
-Maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Tatlı kaşığı tereyağı

Yufkaları ıslatmak için
-1/2 Kahve fincanı süt
-2 Çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayalım ve yanmayan bir tavaya alıp yağsız olarak pişirmeye başlayalım.
-Biberleri ve soğanı da ince doğrayıp patlıcanlara katalım.
-Sebzeler yumuşamaya başlayınca zeytinyağını ekleyip 1-2 dk. kızartıp altını kapatalım.
-Tuz karabiber ve ince doğranmış maydanozu da ekleyip soğuması için bir köşeye kaldıralım.
-Harcımız soğuduktan sonra Hellimi rendeleyerek harca katalım.
-Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip, zeytinyağı süt karışımı ile hafifçe nemlendirelim.
-Geniş kenarlarına iç harçtan koyup rulo şeklinde saralım
-Rulolarımızı tereyağı ile yağladığımız tavaya dizelim. Orta dereceli bir ocakta pişirmeye başlayalım.
-Altının kızardığından emin olunca düz bir tabak yardımı ile tersyüz edelim. Her iki tarafı da kızarınca ocaktan alıp bir servis tabağına aktaralım. Dilediğimiz içecekle servis edelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.