2 Ağustos 2019 Cuma

Barbunya

Zeytinyağı ve limonla güzel bir meze olarak hazırlayabileceğimiz gibi salçalı yahni olarak pişirip yanında pilav ile tamamlayabileceğimiz lezzetli güzel bir yemeklik. Bende uyandırdığı hissiyat her gördüğümde almak şeklindedir. Ayıklayıp dondurarak da muhafaza ederek acil durumlarda elimin altında bulundururum. Görünümü bile bana neşe verir.

Size iki pişirme şeklini aktarıyorum. Afiyet olsun.

Haşlanmış Barbunya (1)
-1 KG Barbunya
-1 Kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 demet maydanoz
-1 Adet kapya biber
-1 Limonun suyu
-Tuz
Arzu ederseniz soğan

Hazırlanışı
-Barbunyaları ayıklayıp güzelce yıkayalım
-Biberi yıkayıp irice doğrayalım
-Barbunyaları kaynar suya atıp  yumuşamaya başlayınca biberi de ekleyelim.
-Barbunyalar pişince ocaktan alalım
-Haşlama suyundan süzüp tuz limon ve zeytinyağı ekleyip tadını ayarlayalım
-En son üzerine kıyılmıoş maydanozu ekleyip servis edelim.

Yahni Barbunya (2)
-1 KG Barbunya
-1 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Adet kuru soğan
-1 Adet kapya biber
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1 Tatlı kaşığı biber salçası
-Tuz

Hazırlanışı
-Barbunyaları ayıklayıp yıkayalım ve süzülmesi için bir köşeye alalım
-Soğanı yemeklik doğrayalım yağ ile birlikte tencereye alıp solduralım
-Biberi ve suyu süzülmüş olan barbunyaları soğanlarla beraber 3-4 dk kadar soteleyelim
-Salçaları, tuzu, karabiberi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar karıştıralım ve tenceredeki malzemeyi örtecek kadar sıcak suyu ekleyelim.
-Barbunyalar iyice yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.