Yemeklerimde domatesi bolca kullanırım. Yaz aylarının lezzet bombası domatesleri kışın da kullanabileceğimiz bir forma ulaştırma yöntemlerini çok araştırdım. Yemeklik porsiyonlar halinde rendeleyerek veya doğrayarak dondurdum. Olmadı. Yemeğin içinde suyu ayrı, parçası ayrı hareket ettiğinden ne istediğim lezzeti ne de rengi yakalayamadım. Salça haline getirip saklamak güzel ama bozulmaması için koyduğumuz tuz oranı bizim evdeki tansiyonu yüseltti. Üstelik salçanın tadı güzel olmakla beraber domates yerine geçmiyor. En sonunda birazdan okuyacağınız tarife ulaştım ve bir süredir bu şekilde hazırlayıp kullanıyorum.
Malzemeler
-3 Kg domates
-1 Çorba kaşığı tuz
-1 Kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
-Domateslerin kabuklarını ayıklayıp rendeleyelim veya robottan geçirelim.
-Uygun büyüklükte çelik bir tencereye koyalım yarım saat kadar orta ateşte kaynatalım.
-Tuzunu ekleyip karıştıralım.
-Kaynatırken yüzeye çıkan köpükleri alalım.
-Yeterince kaynadıktan sonra zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
-Steril kavanozlara paylaştıralım ve kavanozları sıkıca kapatalım. Soğuduktan sonra kavanozları nemli bir bezle silip temizleyelim ve daha sonra kullanmak üzere saklayalım.
Kavanozlarınız büyükse ve birkaç kez kullanılacaksa açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmenizi öneririm. Sevgi, sağlık ve afiyetle kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.