21 Temmuz 2019 Pazar

Bamya


Güzel pişirilen bir bamya yemeği pilav ve yoğurt eşliğinde zevkle yenir. Kötü pişirileni ise tabakta sümüklenen ağızda hoş olmayan tat bırakan bir işkenceye dönüşür. Pişireni de yiyeni de mutlu etmez. Oysa dikkat edilecek birkaç detay ile çok güzel Bamya yemekleri yapılabilir. Buyurn.

Malzemeler
-1 KG Bamya
-4 Adet domates
-1 Adet  kuru soğan
-1 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 kahve fincanı sirke
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber

Hazırlanışı
-Bamyaları güzelce yıkadıktan sonra 1/2 kahve fincanı sirke eklediğimiz suda 15-20 dk bekletelim
-Beklettiğimiz bamyaları sirkeli suyundan süzüp kurumaları için bir süzgeç içerisine alalım
-Sularından süzülmüş ve kurumuş olan bamyaları ayıklayalım ve kağıt havlu üzerine yayıp ayıklarken kestiğimiz yerlerden akan sıvının tamamen  kuruması için bekleyelim.
-Ya kızgın yağda kızartalım; ya da (benim en sevdiğim yöntem ile) yağlı kağıt serili bir tepside 3-4 çorba kaşığı zeytin yağı ile harmanlayıp pembeleşinceye kadar fırında kızartalım.
-Domatesleri yıkayıp kabuklarından arındırarak doğrayalım.
-Soğanı yemeklik doğrayalım
-Bamya domates ve soğanları bir araya getirip harmanlayalım.
-Tuz karabiber ve salçayı da katıp fırın kabının yarısına gelecek şekilde su ekleyelim
-2 Çorba kaşığı sirkeyi ve kalan zeytinyağını da bamyaların üzerine gezdirerek 200 derece fırında pişirelim.
Not
-Etli veya kıymalı pişireceksek ayrı bir tencerede  az yağ ile eti soteledikten sonra bamyalarla bir araya getirelim. Geri kalan malzemeyi ekleyip öyle pişirelim. Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Bamyada daha önce sirkeyi hiç denememiştim çok ilgimi çekti en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bamyada istenmeyen sümüklenmeyi engellemesi için sirke kullanılıyor. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.