29 Haziran 2019 Cumartesi

Patlıcan Musakka








Malzemeler
-1 kg Patlıcan
-300 gr Kıyma
-1 adet iri soğan Soğan
-2-3 Domates
-1 çorba kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için 
Beşamel  VEYA Domatesli sos
Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp süzdükten sonra 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayalım.
-Patlıcan dilimlerini hafifçe tuzlayıp fazla sularından kurtulmaları sağlayalım ve yeniden kurulayalım.
-Kızgın yağda her iki tarafı da hafifçe renk alacak şekilde kızartalım ve yağını süzdürmek için kağıt havlu serili bir kaba alalım. VEYA patlıcan dilimlerini hafifçe yağlayıp yağlı kağıt üzerine dizerek fanlı fırında renk alana dek kızartalım.
-Kıymayı tencereye alıp kendi yağında soteleyelim
-Bir baş soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya katalım ve 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip pişirelim.
-Rendelediğimiz domatesleri ve bir çorba kaşığı domates salçasını kıymaya katalım,  karıştıralım.
-Kıyma ve domates 2-3 dk. birlikte pişince tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alalım.
-Bir fırın kabına bir sıra patlıcan dizip üzerine domatesli kıymayı yayalım ve tekrar patlıcanları dizelim.
-Fırın kabımızdaki son kat olarak beşamel sosu  yayalım sonra fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Beşamel yerine domates soslu pişirmek isteyenler için;
-2 rendelenmiş domatesi 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyelim
-1 Çorba kaşığı domates salçası ile domatesleri birleştirelim
-1 Su bardağı su ekleyelim ve patlıcanların üzerine gezdirip fırında 20 dk. kadar pişirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.