Resmini gördüğünüz bu pastayı hazırlarken daha önce hiç yapmadığım bir pandispanya tarifi denedim. Sonuç çok başarılı oldu. Biri kakaolu biri de vanilyalı iki çeşit pandispanya ortasına da misler gibi bir krema. Tadına bakanlardan tam puan aldı bu da beni çok mutlu etti. Denemenizi öneririm. Afiyetler olsun...
Malzemeler
-4 Yumurta
-1 Su bardağından bir parmak eksik Şeker
-1 Su bardağından bir parmak eksik Un
-1 Su bardağından bir parmak eksik nişasta
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
Kakaolu Pandispanya için
Malzemeler
-4 Yumurta
-1 Su bardağından bir parmak eksik Şeker
-1 Su bardağından bir parmak eksik Un
-1 Su bardağından bir parmak eksik nişasta
-2 çorba kaşığı kakao
-4-5 çorba kaşığı su veya süt
-1 Kabartma tozu
Islatmak için
-2 Su bardağı oda ısısında süt
-1 Vanilya
Krema için
-6 Su bardağı süt
-2 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-4 Çorba kaşığı un
-1 Vanilya
-150 gr tereyağı
Üzeri için
-1 Su bardağı soğuk süt
-1 Vanilyalı Krem şanti
-Damla çikolata
Hazırlanışı
Öncelikle pandispanyaları hazırlayıp pişirelim. Pandispanyaları 25cm bir fırın kabında pişirmenizi öneririm.
Vanilyalı Pandispanya için
-Yumurtaları şeker ile birlikte köpük haline gelene kadar çırpalım
-Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim
-Vanilyayı karışıma katalım karıştıralım ve Yağlı kağıt serili bir fırın kabına alalım.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra soğuması için bir köşeye alalım.
Kakaolu Pandispanya için
-Yumurtaları şeker ile birlikte çırpalım
-Suyu ekleyelim ve tekrar çırpalım
-Un nişasta kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek yumurtalara katalım ve karıştıralım.
-Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirerek soğuması için bir köşeye alalım.
-Pandispanyaları soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüp vanilya ile karıştırdığımız süt ile ıslatalım ve dinlendirelim.
Kremanın hazırlanışı
-Krema için önce yumurtaları çırparak süt, şeker ve un ile karıştıralım.
-Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim
-Muhallebi kıvamına gelince tereyağı ve vanilyayı katıp karıştıralım.
Pastanın şekillendirilmesi
-Bir kat kakaolu pandispanyayı pasta tabağına alıp üzerine kremanın bir kısmını yayalım.
-Bunun üzerine vanilyalı pastanın yarısını koyup bunun da üzerine kremadan koyup yayalım.
-Bu sıra ile pandispanya ve krema sıralamasını sürdürelim
-En üste kremanın kalanını yayıp pastanın iyice soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kremşanti ile sütü çırparak hazırlayalım ve pastamızı tamamen bununla kaplayalım.
-Üzerine damla çikolata serperek servis edelim. Afiyet olsun...
Herzamanki gibi çok güzel ; nefis lezzetlerin bir arada bütünleştiği, mükemmel bir bir pasta💐💟
YanıtlaSilEllerinizle Sağlık 💐💟(Nergül Özşentürk )
Çok teşekür ederim. Sağlıkla, seviyle kalın.
SilBu tarifinizde iki renkli pandispanya kullanmışsınız görsel olarak çok hoşuma gitti. Tadı da görünüşü gibi leziz olmuştur herhalde ellerinize ve emeğinize sağlık .
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel olmuştu. Sağlıkla sevgi ile kalın.
SilÇok güzel bir pasta oldu ben bizzat tadına baktım. Elinize sağlık olsun en kısa zamanda bende deneyeceğim.
YanıtlaSilAfiyetler olsun. Teşekkürler.
YanıtlaSil