17 Haziran 2019 Pazartesi

Kabak Cipsi (Diyet)



Kabak sever misiniz? Yolunuz sağlıklı beslenmeden geçiyorsa, fazla kilolarla barışık değilseniz kabak sık sık sofranızda yer alıyor veya alacak demektir. Haşlanmışı, yahnisi, bazen kızartması,  mücveri ile bir şekilde gönlünüze girmeyi başaracaktır.

Bu gün yemeklerinizin yanına ekleyebileceğinizi düşündüğüm düşük kalorili bir  tarif paylaşıyorum. Buyurun.

Malzemeler
- 5 Adet Şafuri kabak (courgette/zucchini)
- 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber

Arzu ederseniz kırmızı pulbiber de ekleyebilirsiniz.

Yapılışı
- Kabakları güzelce yıkayarak ince dilimleyelim.
- Zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber ile karıştırarak yağlı kağıt üzerine yayalım
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında, altı üstü kızarana kadar pişirelim.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.