
Malzemeler
-50 parça karpuz kabuğu (Ayıklanmış ve kesilmiş olacak)
-1 Kg şeker
-Bir paket Vanilya veya karanfil
-Limon
-Su
-Bir avuç sönmemiş kireç
Hazırlanışı
-Karpuz Kabuklarını, sert yeşil olan dış tarafı ve içinin yumuşak, pembe renkli kısımlarından ayıklayıp uygun büyüklüklerde keselim. 4-5cm'lik kareler şeklinde kesmek en ideali olacaktır.
-Bir leğene su koyup bir avuç sönmemiş kireç ekleyerek karıştıralım ve karpuz kabuklarını bu suda 3-4 saat bekletelim
-Karpuz kabuklarını kireçli sudan alıp güzelce yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk kadar haşlayalım ve limonlu soğuk suya süzelim.
-Limonlu sudan çıkardıktan sonra yıkayıp tekrar kaynar suda 5 dk. kadar haşlayalım ve limonlu soğuk suya süzelim. Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
-En son karpuz kabuklarına şekerini ve vanilyasını koyup bir gece bu şekilde bekletelim.
-Ertesi gün karpuz kabuklarını örtecek kadar su ilavesi ile kaynatalım. 5 dk. kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım ve soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra tekrar kaynatalım. Kaynatıp soğutma işlemini, de 2-3 kez macunun suyu kıvam alana kadar tekrarlayalım.
-İstenen kıvama geldikten sonra macunumuzu soğutarak ikram edebiliriz. Steril bir cam kavanoz içerisinde, buzdolabında koruyabiliriz. Afiyetler olsun.
Tam da bu tarifi arıyordum. Teşekkürler.
YanıtlaSilYardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
SilHarika tam benlik bir tarif
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilBugün ben de yapıyorum.❤️
YanıtlaSilKolay gelsin
Sil