1 Haziran 2019 Cumartesi

KARPUZ MACUNU (KIBRIS)

 Kalın ve sık dokulu karpuz kabukları macun yapmak için idealdir. ve Karpuz Macunu da karpuz kadar ferahlatıcı bir "Yaz İkramıdır."

Malzemeler
-50 parça karpuz kabuğu (Ayıklanmış ve kesilmiş olacak)
-1 Kg şeker
-Bir paket Vanilya veya karanfil
-Limon
-Su
-Bir avuç sönmemiş kireç

Hazırlanışı
-Karpuz Kabuklarını, sert  yeşil olan dış tarafı ve içinin yumuşak, pembe renkli kısımlarından ayıklayıp uygun büyüklüklerde keselim. 4-5cm'lik kareler şeklinde kesmek en ideali olacaktır.
-Bir leğene su koyup bir avuç sönmemiş kireç ekleyerek karıştıralım ve karpuz kabuklarını bu suda  3-4 saat bekletelim
-Karpuz kabuklarını kireçli sudan alıp güzelce yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dk kadar haşlayalım ve limonlu soğuk suya süzelim.
-Limonlu sudan çıkardıktan sonra yıkayıp tekrar kaynar suda 5 dk. kadar haşlayalım ve limonlu soğuk suya süzelim. Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
-En son karpuz kabuklarına şekerini ve vanilyasını koyup bir gece bu şekilde bekletelim.
-Ertesi gün karpuz kabuklarını örtecek kadar su ilavesi ile kaynatalım. 5 dk. kadar kaynattıktan sonra ocağı kapatalım ve soğumasını bekleyelim soğuduktan sonra tekrar kaynatalım. Kaynatıp soğutma işlemini, de 2-3 kez macunun suyu kıvam alana kadar tekrarlayalım.
-İstenen kıvama geldikten sonra macunumuzu soğutarak ikram edebiliriz. Steril bir cam kavanoz içerisinde, buzdolabında koruyabiliriz. Afiyetler olsun.


6 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.