Kıbrısda birçok evde Yenidünya ağacı vardır. Bu ağaçlar, sevilerek yenen bereketli, sarı sarı meyveleri ile ilkbaharın gözdesidir. Bu gün bahçeden topladığım meyvelerle yapmış olduğum reçel tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu reçeli siz daha değişik yöntemler uygulayarak yapıyorsanız lütfen benimle de paylaşınız.
Malzemeler
-1 Kg Yenidünya
-500 gr Şeker
-1/2 Limon
-1 Tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
-1 Kg yıkanmış suyu süzülmüş ve çekirdeklerinden arındırılmış Yenidünyayı şeker ile karıştırıp bir gece boyunca bekletelim.
-Ertesi gün Yenidünyalarımız şeker ile karışmış suyunu salmış olacaktır.
-Çıkan su meyvelerin üzerini örtecek kadar çok değilse 1/2 su bardağı kadar ekleyelim ve harlı ateşte kaynamaya alalım.
-Kaynamaya başlayacağı an oluşan köpüğü alıp tereyağını katalım ve orta ateşe alalım.
-20 dk kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 2-3 dk kadar daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
-Kavanozlara aktaralım ve soğuyunca buzdolabında muhafaza edelim.
Not: Arzu edenler meyvelerin kabuklarını soyarak yapabilir. Ben kabuklarındaki ekşiliği sevdiğim için soymadım.
Malzemeler
-1 Kg Yenidünya
-500 gr Şeker
-1/2 Limon
-1 Tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
-1 Kg yıkanmış suyu süzülmüş ve çekirdeklerinden arındırılmış Yenidünyayı şeker ile karıştırıp bir gece boyunca bekletelim.
-Ertesi gün Yenidünyalarımız şeker ile karışmış suyunu salmış olacaktır.
-Çıkan su meyvelerin üzerini örtecek kadar çok değilse 1/2 su bardağı kadar ekleyelim ve harlı ateşte kaynamaya alalım.
-Kaynamaya başlayacağı an oluşan köpüğü alıp tereyağını katalım ve orta ateşe alalım.
-20 dk kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek 2-3 dk kadar daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
-Kavanozlara aktaralım ve soğuyunca buzdolabında muhafaza edelim.
Not: Arzu edenler meyvelerin kabuklarını soyarak yapabilir. Ben kabuklarındaki ekşiliği sevdiğim için soymadım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.