Bir dilim ekmek bir dilim hellim ve çilek reçeli. Misler gibi kokusu ile insanı mutlu eden gülümseten bir lezzet.
Malzemeler
-2 Kg Çilek (Yıkanmış ayıklanmış)
-1 Kg Şeker
-1/2 Limonun suyu
-1 Tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
-Yıkayıp suları süzülmüş çilekleri ayıklayalım. Sap kısımlarını keserek çıkaralım.
-Ayıklanmış çileklerimiz irili ufaklı ise boyları hemen hemen eşitlenecek şekilde çok büyük olanları ikiye gerekirse üçe bölelim.
-Çelik bir tencere içerisinde şeker ile bir araya getirerek bir gece bekletelim.
Bu aşamada çilek ve şekerin bulunduğu kabı silkeleyerek ve çok karıştırmadan şekerin bütün meyvelere bulaşmasını sağlayalım.
-Ertesi gün çileklerimiz bolca su çıkarmış ve şekerin çoğunlukla bu suda erimiş olması gerekir.
-Çilekleri çok hırpalamadan tencerenin altında biriken şekeri karıştıralım ve yüksek ateşte kaynamaya alalım.
-Kaynamaya başlamadan hafifçe yüzeyde biriken köpükleri alıp bir tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim. Tereyağı reçelimizin çok köpüklenmemesini sağlayacaktır.
-Kaynamaya başlayan tencereyi kısık ateşe alalım ara ara tencereyi sallayarak meyvelerin karışmasını sağlayarak 40 dk kadar pişirelim. Kıvam almaya başlamış olan reçelimize yarım limonu sıkıp 3-4 dk daha kaynatalım ve altını kapatalım.
-Steril cam kavanozlara paylaştırarak soğumasını bekleyelim.
-Reçelimiz soğuyunca buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun...
Çilek reçeli her zaman sevilerek yenen, güzel bir kahvaltılık olarak sofraları mıza renk katan bir lezzet. Sizin tarifinizle de soflara tat katmaya devam edecek.
YanıtlaSilTeşekkürler...
Ufak tefek değişikliklerle her evde uygulanan en güzel reçellerden biri. Çok severek yaptım ve paylaştım. Beğenmiş olmanıza da çok sevindim. Teşekkürler...
SilEllerinze saglik mutfak iscisi. Cilek recelini cok seviyorum ama ne zaman yapsam bir muddet sonra kufleniyor. Ben tereyagi kullanmamistim hic. Bir de boyle deneyeyim . Teşekkürler.
YanıtlaSilŞekerini az koyuyor olabilir misiniz acaba? Çilekleri yıkadıktan sonra iyice sularını süzdürmek çok önemli. Bunun dışında muhafaza edeceğiniz kaplar cam olmalı kaynar suda 1-2 dk bekletilerek iyice kurulanmalı. Limon suyu da dayanıklılığı artırır hiç ihmal etmemek gerek. Bunlar ilk aklıma gelen önlemler. Şimdiden kolay gelsin. Sağlıkla kalın...
Sil