Şekersiz ama lezzetsiz değil.
Malzemeler
-2 Yumurta
-1 Su bardağı yoğurt
-3 Çorba kaşığı tahin
-1/2 kave fincanı pekmez
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1/2 paket kabartma tozu
-1.5-2 Su bardağı un (yaklaşık)
Hazırlanışı
-2 Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım
-1 Su bardağı yoğurdu yumurta ile biraraya getirip çırpmaya devam edelim
-3 Çorba kaşığı tahin ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpalım.
-1 Su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim. Karıştıralım.
-Yoğun bir kek kıvamında olmalıdır eğer gerekirse biraz daha un ekleyelim.
-Karışımın yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına alalım
-Geri kalan karışıma pekmez ve yarım bardak un ekleyelim ve karıştıralım.
-Pekmezli karışımı da tahinli karışımın üzerine dökelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Servis aşamasında dilimlerin üzerine bir tatlı kaşığı pekmez gezdirmek kekin tadını daha da güçlendirecektir. Afiyet olsun...
Sevgili mutfak iscisi
YanıtlaSilBu tarifin hemen hemen aynisiyle mutfak alaninda çok kabiliyetli Akile adinda bir arkadasim harikalar yaratiyor. Eminim ki sizinki de oyledir ve herkese israrla denemelerini oneriyorum.
Teşekkürler.
SilHer zaman olduğu gibi hem lezzetli hem içeriğinde tahin bedmez olması oldukça besleyici bir tarif verdiniz tarifinizi denedim hemde iki ölçü 8birden yaptım herkes çok beğendi içerisinde şeker olmadığını bile fark edilmedi tariflerinizin devamını diliyorum Senem
YanıtlaSilAfiyetler olsun. Denemiş olmanıza çok sevindim. Teşekkürler.
Sil