12 Nisan 2019 Cuma

Şekersiz Tahin&Pekmezli Kek





Şekersiz ama lezzetsiz değil. 

Malzemeler
-2 Yumurta
-1 Su bardağı yoğurt
-3 Çorba kaşığı tahin
-1/2 kave fincanı pekmez
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1/2 paket kabartma tozu
-1.5-2 Su bardağı un (yaklaşık)

Hazırlanışı
-2 Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım
-1 Su bardağı yoğurdu yumurta ile biraraya getirip çırpmaya devam edelim
-3 Çorba kaşığı tahin ve  2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpalım.
-1 Su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim. Karıştıralım.
-Yoğun bir kek kıvamında olmalıdır eğer gerekirse biraz daha un ekleyelim.
-Karışımın yarısını yağlı kağıt serili fırın kabına alalım
-Geri kalan karışıma pekmez ve yarım bardak un  ekleyelim ve karıştıralım.
-Pekmezli karışımı da tahinli karışımın üzerine dökelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Not: Servis aşamasında dilimlerin üzerine bir tatlı kaşığı pekmez gezdirmek kekin tadını daha da güçlendirecektir. Afiyet olsun...






4 yorum:

  1. Sevgili mutfak iscisi
    Bu tarifin hemen hemen aynisiyle mutfak alaninda çok kabiliyetli Akile adinda bir arkadasim harikalar yaratiyor. Eminim ki sizinki de oyledir ve herkese israrla denemelerini oneriyorum.

    YanıtlaSil
  2. Her zaman olduğu gibi hem lezzetli hem içeriğinde tahin bedmez olması oldukça besleyici bir tarif verdiniz tarifinizi denedim hemde iki ölçü 8birden yaptım herkes çok beğendi içerisinde şeker olmadığını bile fark edilmedi tariflerinizin devamını diliyorum Senem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun. Denemiş olmanıza çok sevindim. Teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.