Diyetini bozmadan kek yemek isteyenler bu tarif sizler için. Güzel oluyor gerçekten de. Korkmayın deneyin...
Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağı yoğurt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1/2 Su bardağı kuru üzüm
-1/2 Su bardağı kuru kayısı
-1 Su bardağı ceviz
-1 Portakalın kabuğunun rendesi
-1/2 portakalın suyu
-1 Kabartma tozu
-3-3.5 Su bardağı un
Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak kuru üzüm ve kayısıları yıkayalım. Fazla sularını süzelim.
-Kayısıları küçük parçalara bölelim.
-Cevizi iri parçalar olacak şekilde keselim. Bu işlemi bıçak yardımı ile yapalım.
-Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.
-Yoğurt, yağ, 1/2 portakalın suyunu, portakal rendesini ve tarçını yumurtalar ile birleştirip çırpalım
-Un Ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyelim ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Yoğun kıvamlı bir kek hamuru olmalıdır.
-Meyveleri ve cevizi ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili fırın kabına kek karışımının tümünü dökelim. Üzerini düzelterek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Icinde seker olmamasi harika. Sirf bunun icin bile denemeye deger, kaldi ki sahane gorunuyor. Bu guzel tarif icin teşekkürler sevgili mutfak iscisi .
YanıtlaSilTeşekkürler. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilTarifiniz gerçekten güzel ve sağlıklı bir tat .tebrik edrim.
YanıtlaSilDenerseniz çok memnun kalırsınız Melek hanım. Teşekkürler...
YanıtlaSil