20 Nisan 2019 Cumartesi

Şekersiz, Cevizli & Meyveli Kek



Diyetini bozmadan kek yemek isteyenler bu tarif sizler için. Güzel oluyor gerçekten de. Korkmayın deneyin...

Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağı yoğurt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1/2 Su bardağı kuru üzüm
-1/2 Su bardağı kuru kayısı
-1 Su bardağı ceviz
-1 Portakalın kabuğunun rendesi
-1/2 portakalın suyu
-1 Kabartma tozu
-3-3.5 Su bardağı un

Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak kuru üzüm ve kayısıları yıkayalım. Fazla sularını süzelim.
-Kayısıları küçük parçalara bölelim.
-Cevizi iri parçalar olacak şekilde keselim. Bu işlemi bıçak yardımı ile yapalım.
-Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.
-Yoğurt, yağ, 1/2 portakalın suyunu, portakal rendesini ve tarçını yumurtalar ile birleştirip çırpalım
-Un Ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyelim ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Yoğun kıvamlı bir kek hamuru olmalıdır.
-Meyveleri ve cevizi ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili fırın kabına kek karışımının tümünü dökelim. Üzerini düzelterek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.







4 yorum:

  1. Icinde seker olmamasi harika. Sirf bunun icin bile denemeye deger, kaldi ki sahane gorunuyor. Bu guzel tarif icin teşekkürler sevgili mutfak iscisi .

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  3. Tarifiniz gerçekten güzel ve sağlıklı bir tat .tebrik edrim.

    YanıtlaSil
  4. Denerseniz çok memnun kalırsınız Melek hanım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.