26 Nisan 2019 Cuma

Tel Kadayıf



Vazgeçilmez lezzet. Hele bir de sizler gibi becerikli ellerden çıkarsa...

Malzemeler
-600gr Tel Kadayıf
-250 gr havanda dövülmüş badem
-1 Çorba kaşığı tarçın
-100 Gr tereyağı
-1/2 kahve fincanı sıvı yağ


Şerbet için Malzemeler
-5 Su bardağı şeker
-6 Su bardağı su
-1/4 Su bardağı çiçek suyu veya gül suyu
-2-3 damla  limon suyu

Hazırlanışı
-Su ve şekeri karıştırarak 5dk kaynatalım. Limon suyu ve gül suyunu katarak soğuması için bir köşeye alalım.
-Kadayıfı pişireceğimiz tepsimizi 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım.
-Kadayıfı geniş bir kaba alıp tel tel ayırarak havalandıralım.
-50 gr eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını ve sıvı yağın kalanını kadayıfla karıştıralım.
-Havanda dövmüş olduğumuz bademleri tarçın ile karıştıralım.
-Kadayıftan uygun miktarlarda alarak içine tarçınlı badem koyup dolma sarar gibi saralım
-Sardığımız kadayıfları tepsiye dizelim.
-Tereyağının kalanını küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine dağıtalım.
-Her iki tarafı da kızarana kadar pişirelim.
-Kızaran kadayıfımızı fırından çıkarıp soğumuş olan şerbetini her yanına gelecek şekilde dökelim.

Not: Bu tatlıda şeker oranı biraz da yapanın damak tadına göre değişiklik gösterir. Bazıları şurubu bol, bazıları şekeri az, bazıları da bademini tarçınsız sever. Siz nasıl seviyorsunuz? Şurup ölçünüz nedir? Yorumlarınızla paylaşırsanız memnun olurum. Afiyetle kalın...


2 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.