16 Mart 2019 Cumartesi

Lalangı


Kimisi sever kimisi sevmez ama ben bayılırım. Her türlü severim. Daha kızartırken yemeğe başlar bitene kadar da duramam. Tavsiye ederim.

İç Malzemeler
-Haşlanmış Tavşan eti
-Soğan
-1/2 demet Maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Not: Zevkinize göre soğan ve maydanoz koymadan da yapabilirsiniz. Öyle de çok güzel olur.

Hamur için Malzemeler
-5-6 Su bardağı un. (Un miktarını iç malzemenize göre ayarlayınız)
-1 Paket maya (10 gr)
-Tuz

Kızartmak için 
-Sıvıyağ

İç Malzemenin Hazırlanışı
-Tavşan etini iyice pişene kadar kaynatalım.
-Kaynattığımız tavşanın suyunu hamuru mayalamak üzere süzelim ve bir köşeye alalım.
-İyice pişmiş olan eti, oda ısıssına gelince, kemiklerinden ayıralım ve didikleyelim.
-Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında rengi dönene kadar solduralım ve ete ekleyelim.
-Maydanozu ince doğrayalım ve bunu da ete ekleyerek karıştıralım,
-Tuz ve karabiberi de katıp tadlandıralım. İç malzeme hazırdır.

Hamurun Hazırlanışı
-Süzmüş olduğumuz et suyunu, hamuru mayalamak için ısıtalım. Maya, un ve  bir tutam tuz ekleyerek karıştıralım.
-Yumuşak,  lokma hamuru kıvamına getirelim ve mayalanması için bekletelim.
-Yaklaşık 30 dakika içerisinde hamurumuz mayalanmış olacaktır.
-Hamur mayalandıktan sonra iç malzemeyi katıp karıştıralım.
-Kaşık yardımı ile porsiyonlar halinde kızgın yağda kızartalım.
-Kızaran lalangıları fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serili bir tabağa çıkaralım. Afiyet olsun.

























2 yorum:

  1. Çok sevdiğimiz bir lezzet annem genellikle dağ tavşanı ile yapar.ben hiç denemedim tarifiniz çok pratik ve cesaret verici olduğu için en kısa zamanda tek başıma deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Dağ tavşanı ile harika olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.