"Tavuk Göğsu Tatlısı"nın içinde gerçekten de tavuk eti olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Zaman içinde yedikçe çok sevdiğim bu tatlının, cahilliğimi bağışlayın, tavuk eti ile yapılmasının mantığını pek anlayamamıştım ve günümüzde de anladığım söylenemez. Bu gün tavuk eti kullanmadan, basit bir tarif ile güzel bir lezzet paylaşıyorum. Adı yalancı ama lezzeti gerçekçi.😉
Malzemeler
-1 lt süt
-1 Su bardağı un
-1 Su bardağı şeker
-150 gr tereyağı
-2 Vanilya
Üzeri için
-Tarçın
Hazırlanışı
-Tereyağını eritip unu kokusu çıkana, rengi dönene kadar, devamlı karıştırarak, kavuralım.
-Kavurduğumuz una sütü ilave ederek sürekli katıştırıp muhallebi kıvamına getirelim.
-Bu aşamada şekeri, vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım
-Muhallebiyi uygun büyüklükte cam bir tepsiye dökelim. Tepsiyi önceden biraz ıslatalım ki tatlının çıkarılması kolay olsun.
-Soğuyunca dilimleyerek üzerine tarçın serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
-1 lt süt
-1 Su bardağı un
-1 Su bardağı şeker
-150 gr tereyağı
-2 Vanilya
Üzeri için
-Tarçın
Hazırlanışı
-Tereyağını eritip unu kokusu çıkana, rengi dönene kadar, devamlı karıştırarak, kavuralım.
-Kavurduğumuz una sütü ilave ederek sürekli katıştırıp muhallebi kıvamına getirelim.
-Bu aşamada şekeri, vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım
-Muhallebiyi uygun büyüklükte cam bir tepsiye dökelim. Tepsiyi önceden biraz ıslatalım ki tatlının çıkarılması kolay olsun.
-Soğuyunca dilimleyerek üzerine tarçın serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Yalancı Tavuk göğsü tatlsı olarak verdiğiniz tarifte nenelerimizin yapmış olduğu mis kokulu muhallebileri hatırladım. Tarçınla süslenmiş tek
YanıtlaSilPorsiyon kaseler içerisinde servis edilirdi. Damak zevkimizi anımsattığınız için teşekkürler.
Güzel yorumunuz ve desteğiniz için asıl ben teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilİçinde tavuk göğsü olması bana hep ilginç bir tatlı gelmiştir. Fakat tavuk sevmediğim için hiç tatmamıştım. Bu tari kısa zamanda deneyeceğim.tafif için Teşekkürler
YanıtlaSilÇok seveceğiniz ve tarif defterinize not edeceğiniz bir tarif olduğunu düşünüyorum. Sevgiler...
SilSevgili mutfak iscisi
YanıtlaSilFanatik bir takipcinizim ama bugunku tarifinizi denemeyecegimi uzulerek soylemek isterim. Cunku adina yalanci tavuk göğsü dediginiz tatli bildigimuz tarcinli muhallebi. Onu ayiran ve kendine has kilan icindeki tavugun kattigi lezzet, tatli-tuzlu uyumudur. Yeni tariflerde bulusmak dilegiyle.
Yorumunuz ve görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Tarif hem kıvamı hem lezzeti hem de hazırlanışı ile normal bir muhallebiden farklıdır ama tabii ki tercih sizin. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilSevgili Akile Ablaciğim
YanıtlaSilrica etsem Fincan tatlısı tarifini yayinlayabilirmisiniz lütfen.. (Nergül Özşentürk )
En kısa zamanda yayınlamaya çalışacağım. Sevgilerimle...
YanıtlaSil