22 Mart 2019 Cuma

İrmikli Muhallebi


Hızlıca bir tatlı hazırlamak istediğimizde başvuracağımız hafif hoş ve bir o kadar da güzel bir tarif paylaşıyorum. Hem ılık hem de soğuk hali ile tüketilebilecek misler gibi mutfağınızdan, hamarat ellerinizden çıkacak bir güzellik. Haydi mutfağa...

Malzemeler
-5 Su bardağı Süt
-5 Çorba kaşığı İrmik
-5 Çorba kaşığı Şeker
-2-3 parça Mezdeki (sakız)
-1 Tatlı kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı
-Süt, irmik ve şekeri  uygun büyüklükte bir tencerede karıştıralım
-Mezdekiyi havanda dövüp karışıma ekleyelim
-Orta büyüklükte bir ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
-Muhallebimiz kıvam alınca tereyağını ekleyip bir taşım kaynatalım ve servis kaplarına paylaştıralım.
-Ilık veya soğuk servis edelim. Afiyet olsun





6 yorum:

  1. Çok sevdiğim ve her zaman yaptığım bu tatlı tarifini vermişsiniz. Sayenizde bu tatlıyı deneyecek olanlara bir tavsiyede bulunabilirmiyim. Servis edilirken üzerine tarçın da konursa güzel bir lezzet katar.teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Katkınıza ve desteğinize çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benim severek yaptigim bir tatli bu. Damla sakizina (mezdeki) bayiliyorum. Benim de onerim uzerine dovulmus findik yada badem konulmasi. Herkese afiyet olsun ve paylasiminiz icin çok teşekkürler sevgili mutfak iscisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve katkılarınız için asıl ben teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  4. Ellerine sağlık Akile Ablaciğim 😊

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.