Hızlıca bir tatlı hazırlamak istediğimizde başvuracağımız hafif hoş ve bir o kadar da güzel bir tarif paylaşıyorum. Hem ılık hem de soğuk hali ile tüketilebilecek misler gibi mutfağınızdan, hamarat ellerinizden çıkacak bir güzellik. Haydi mutfağa...
Malzemeler
-5 Su bardağı Süt
-5 Çorba kaşığı İrmik
-5 Çorba kaşığı Şeker
-2-3 parça Mezdeki (sakız)
-1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Hazırlanışı
-Süt, irmik ve şekeri uygun büyüklükte bir tencerede karıştıralım
-Mezdekiyi havanda dövüp karışıma ekleyelim
-Orta büyüklükte bir ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
-Muhallebimiz kıvam alınca tereyağını ekleyip bir taşım kaynatalım ve servis kaplarına paylaştıralım.
-Ilık veya soğuk servis edelim. Afiyet olsun
Çok sevdiğim ve her zaman yaptığım bu tatlı tarifini vermişsiniz. Sayenizde bu tatlıyı deneyecek olanlara bir tavsiyede bulunabilirmiyim. Servis edilirken üzerine tarçın da konursa güzel bir lezzet katar.teşekkürler
YanıtlaSilKatkınıza ve desteğinize çok teşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSilBenim severek yaptigim bir tatli bu. Damla sakizina (mezdeki) bayiliyorum. Benim de onerim uzerine dovulmus findik yada badem konulmasi. Herkese afiyet olsun ve paylasiminiz icin çok teşekkürler sevgili mutfak iscisi.
YanıtlaSilİlginiz ve katkılarınız için asıl ben teşekkür ederim. Sevgiler.
SilEllerine sağlık Akile Ablaciğim 😊
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Sevgiler...
YanıtlaSil