Malzemeler
-350-400 gr yulaflı bisküvi
-2.5 Yemek kaşığı tereyağı
-2 paket (400gr) labne peyniri
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Limon kabuğunun rendesi
-3 Yumurta
-1 Su bardağı süzme yoğurt
-1 Yemek kaşığı un (tepeleme)
-1 Tutam tuz
Sos için
-1 su bardağı meyve suyu. Vişne portakal ne arzu ederseniz. Limonlu yapacaksanız 1/2 su bardağı limon suyu geri kalanını da su kullanmanız sosun çok ekşi olmamasını sağlayacaktır. Resimde gördüğünüz limonludur.
-1 Çorba kaşığı şeker
-1 Çorba kaşığı buğday nişastası.
Hazırlanışı
-Ön hazırlık olarak kullanacağımız kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım. 25-28 cm'lik bir kelepçeli kap uygun olacaktır.
-Kelepçeli kalıbın dış kenarlarını foil ile saralım. Su dolu bir tepsi içinde pişireceğimiz için suyun kekimize sızmasını bu şekilde engellemiş olacağız.
-Bisküvileri rondodan geçirerek oda ısısındaki tereyağı ile iyice karıştıralım. Islak kum kıvamına getirelim.
-Bisküvileri rondodan geçirerek oda ısısındaki tereyağı ile iyice karıştıralım. Islak kum kıvamına getirelim.
-Kelepçeli fırın kabına kenarları hafif yüksek kalacak şekilde iyice bastırarak yerleştirip kekin tabanını oluşturalım.
-Öteki hazırlıkları yaparken tabanı buzdolabında bekletelim.
-Labne ve şekeri güzelce karıştıralım
-Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
-Bir limonun rendesini, yoğurdu, bir tutam tuzu ve en son da unu ekleyip karıştıralım
-Bu karışımı bisküvili tabanın üzerine dökelim.
-İçi su dolu bir tepsi içerisinde 170 derece fanlı fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
-Fırının kapağını açarak keki soğutacağımız için tamamen katılaşmasını beklemeden pişirme işini sonlandıralım.
-Soğutma işi bitince üzerini bir naylon veya foil ile örterek buzdolabında bir gece bekletelim.
-Ertesi gün sos malzemelerini bir araya getirelim ve karıştırarak pişirelim.
-Sosu kekin üzerine yayalım. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.
-Labne ve şekeri güzelce karıştıralım
-Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
-Bir limonun rendesini, yoğurdu, bir tutam tuzu ve en son da unu ekleyip karıştıralım
-Bu karışımı bisküvili tabanın üzerine dökelim.
-İçi su dolu bir tepsi içerisinde 170 derece fanlı fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
-Fırının kapağını açarak keki soğutacağımız için tamamen katılaşmasını beklemeden pişirme işini sonlandıralım.
-Soğutma işi bitince üzerini bir naylon veya foil ile örterek buzdolabında bir gece bekletelim.
-Ertesi gün sos malzemelerini bir araya getirelim ve karıştırarak pişirelim.
-Sosu kekin üzerine yayalım. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.
Yetenekli annelerin yetenekli kizlari oluyor demek ki. Bu kolay gorunen tarifi mutlaka deneyecegim. Cheesecake'i ben de çok seviyorum. Kiziniza basarilar diliyorum.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Hepimizin çocuklarına eğitim hayatlarında ve tüm yaşamlarında sağlıkla birlikte başarılar dilerim. Sevgiler...
SilBenim de tatma şansım oldu. Cok başarılı ve çok lezetliydi. Ellerine sağlık olsun halacığım. On parmağında on marifet var kızımızın. Hem çalışkan hem de çok marifetlidir. Bu tarifi cok sevdim.herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSil