Bizim kızlar toplandık. Bir hamurdan iki çeşit börek yaptık. Bununla da kalmadık artan hamur parçacıklarını tekrar yoğurup keserek Erişteye dönüştürdük. Çok da iyi yaptık...
Hamur için Malzemeler
-Un
-Su (oda ısısında)
-Bir fiske Tuz
-1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
KIYMA BÖREĞİ
İç harç için Malzemeler
-350 gr Kıyma
-1 Baş Kuru Soğan
-1/2 demet Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
Hazırlanışı
-Kıyma hafifçe soldurularak yemeklik doğranmış soğan ile karıştırılır.
-Zeytinyağı tuz ve kara biber de eklenerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-Ocaktan alınıp soğuması beklenir.
-İnce doğranmış maydanoz ile harmanlanır.
-İncecik bezelere halinde açılan hamura paylaştırılır.
-Kızgın yağda veya yağsız sac'da arkalı önlü kızarana kadar pişirilir.
HELLİM BÖREĞİ
İç harç için Malzemeler
-2 baş Kuru soğan
-Bir Hellimin rendesi
-Kuru nane
-Tuz (hellim tuzlu ise eklemeyin)
-1 kahve fincanından biraz az zeytin yağı
Hazırlanışı
-Soğanlar yemeklik doğranır ve bir tutam tuz eklenerek, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-Soğanlar ocaktan alınıp kuru nane ve karabiber ile karıştırılır.
-Oda ısısına gelen soğan, irice rendelenmiş hellim ile karıştırılır.
-Hamur ince bezeler halinde açılarak iç malzeme paylaştırılıp kapatılır.
-Kızgın yağda veya yağsız sac'da önlü arkalı kızarana kadar pişirilir.
Önemli Not😉: Bizde Hellim Böreği Bal ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun...
Hamur için Malzemeler
-Un
-Su (oda ısısında)
-Bir fiske Tuz
-1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hamur malzemelerini bir araya getirip güzelce yoğurarak orta sertlikte bir hamur yapalım. Hamurumuz en az 20 dakika kadar dinlendikten sonra hazır olacaktır.
KIYMA BÖREĞİ
İç harç için Malzemeler
-350 gr Kıyma
-1 Baş Kuru Soğan
-1/2 demet Maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-Zeytinyağı
Hazırlanışı
-Kıyma hafifçe soldurularak yemeklik doğranmış soğan ile karıştırılır.
-Zeytinyağı tuz ve kara biber de eklenerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-Ocaktan alınıp soğuması beklenir.
-İnce doğranmış maydanoz ile harmanlanır.
-İncecik bezelere halinde açılan hamura paylaştırılır.
-Kızgın yağda veya yağsız sac'da arkalı önlü kızarana kadar pişirilir.
HELLİM BÖREĞİ
İç harç için Malzemeler
-2 baş Kuru soğan
-Bir Hellimin rendesi
-Kuru nane
-Tuz (hellim tuzlu ise eklemeyin)
-1 kahve fincanından biraz az zeytin yağı
Hazırlanışı
-Soğanlar yemeklik doğranır ve bir tutam tuz eklenerek, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirilir.
-Soğanlar ocaktan alınıp kuru nane ve karabiber ile karıştırılır.
-Oda ısısına gelen soğan, irice rendelenmiş hellim ile karıştırılır.
-Hamur ince bezeler halinde açılarak iç malzeme paylaştırılıp kapatılır.
-Kızgın yağda veya yağsız sac'da önlü arkalı kızarana kadar pişirilir.
Önemli Not😉: Bizde Hellim Böreği Bal ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun...
Sevgili mutfak iscisi
YanıtlaSilHellim boregi tarifiyle beni benden aldiniz. Muhtesem bir seydir hellim boregi. Takipcilerinize israrla oneriyorum yoksa boyle bir lezzetten mahrum kalirlar.
Ne güzel yazdınız, teşekkürler.
Sil