Değişik, hafif, hoş bir tatlı önerisi paylaşıyorum. Buyurun...
MALZEMELER
-400 gr ayıklanmış rendelenmiş havuç
-150 gr (3/4 Su bardağı) şeker
-20 gr tereyağı
-1 Tutam tuz
-1 Vanilya
-1/2 paket pötibör bisküvi
-1/2 çay kaşığı tarçın
-Hindisten cevizi
Hazırlanışı
-Havuçlar ve şeker bir tencereye alınıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
-Pişmekte olan havuçlara tereyağı, tarçın vanilya ve bir tutam tuz eklenir.
-Piştikten sonra soğuması için bir köşeye alınır.
-Bisküviler ezilerek soğumuş olan havuçlara katılır.
-Hamur kıvamına gelen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanır.
-Arzu edenler şekillendirme aşamasında dövülmüş ceviz de ekleyebilir. Afiyet olsun...
Çok kolay gorunuyor ve ceviz ilavesi asamasinda findik kullanmayi düşünüyorum. Ayrica A vitamini acisindan zengin oldugu icin havucu seviyorum. Teşekkürler mutfak iscisi
YanıtlaSilKolay ve lezzetli bir tariftir. Fındık da yakışlacaktır. İlginize teşekkürler...
SilÇok güzel yapımı pratik bir tatlı çok beğendim.Doğal tatlıları her zaman tercih ederim.cezeryenin masum hali gibi birşey.teşekkürler değerli lezzet ustası.
YanıtlaSilNe güzel ifade ettiniz: "Cezeryenin masum hali"... İlginize teşekkürler.
YanıtlaSilYine çok pratik ve çok nefis bir lezzetle bizleri buluşturduğunuz için teşekkürler sevgili mutfak işçisi.sizinle mutfak her yönden çok ekonomik.(Ekin)
YanıtlaSilTeşekkürler. Sağlıkla kalın...
Sil