Denemekten yapmaktan ve paylaşmaktan hiçbir zaman pişmanlık duymayacağınız bir tarif var bu gün. Uzun zamandır yazmak istediğim benim için çok özel olan bir mutfak lezzeti, Simit Helvası.
Mutluluğu ve huzuru taçlandırması dileği ile. Buyurun...
Helva İçin Malzemeler
-3 Su bardağı Simit (İrmik)
-125 gr Tereyağı
-100 gr kabuğu soyulmuş badem
Şerbeti için Malzemeler
-3 Su bardağı şeker
-6 su bardağı su
-1/4 Su bardağı gülsuyu
Hazırlanışı
-Şerbeti yapmak için su ve şekeri bir tencereye alıp şeker iyice çözülene kadar kaynatalım. Gülsuyu ekleyerek bir köşeye kaldıralım.
-Şurup kaynarken başka bir tencerede yağı eritip kabuğu soyulmuş bademlerimizi bir dakika kadar kızartalım.
-Bademlerin üzerine simidi de ekleyerek rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kızartalım.
-Simidin rengi koyulaşıp istediğimiz renge dönünce ateşten alalım.
-Şurubu, azar azar simide ekleyerek, koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştıralım.
-Gülsuyu ile ıslatılmış tepsiye veya arzu ederseniz porsiyonluk kaplara dökelim.
-Sıcak tüketilebileceği gibi, soğuyan helvayı dilimleyerek ikram edebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun...
Çok sevdiğim bir tatlı dinimizde mevlit okutulduğunda ikram edilen bir lezzet. Ben ve ailemin çok severiz benim tercihim sıcak tüketmekten yanadır. Paylaşımlarınızı çok seviyorum sevgili mutfak işçisi yeni tariflerde buluşmak üzere.(Emel)
YanıtlaSilHem sıcak, hem de soğuk, ben de her halini çok seviyorum. Teşekkürler...
SilBir turlu tutturamadigim ve sevdigim bir tatli bu. Umarim sizin tarifinizle arzu ettigim gibi olur. Teşekkürler mutfak iscisi.
YanıtlaSilBu ölçüleri kullanırsanız istediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Afiyetler olsun. Sağlıkla kalın.
SilÇok güzel bir tarif. Tebrikler.
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilÇok sevdiğim bir tatlı özellikle de sıcak sıcak yemeğe bayılırım. Bazen ceviz, bazen de badem koyarım. Tariflerinizle mutfağımızı şenlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilİlginiz için ben teşekkür ederim.
YanıtlaSil