
Tazesi ayrı kurusu ayrı güzel. Köftenin, kızarmış patatesin, her türlü balığın yanında veya sadece bir-iki dilim hellim ve kızarmış yumurta ile çok yakışır. Buyurun...
Malzemeler
-250-300 Gr Kuru Börülce
-Bir kahve fincanı zeytinyağı
-Tuz
-Bolca limon suyu.
İsteğe bağlı olarak
-Bir adet kuru soğan
-Arzu ederseniz birlikte pişirmek için pazı sapı.
Yapılışı
-Börülceyi sürprizlere yer bırakmayacak şekilde ayıklayalım. İçinde "misafir" olduğundan şüphelendiklerimizi ayırıp atalım.
-Ayıkladığımız börülceyi güzelce yıkayıp bir kaç saat ıslatalım.
-Börülceyi güzelce haşlayalım. Ben haşlama suyunu bir iki kez değişiyorum. Daha beyaz ve gazından arınmış bir börülce istiyorsanız size de böyle yapmanızı tavsiye ederim.
-Pazı kullanacaksanız yıkanıp, doğranmış pazı saplarını kaynamakta olan börülceye ekleyelim. Bu şekilde pişene kadar haşlayalım.
-Pişen börülceleri süzelim. Diyanisi soğan katmayacaksanız bu şekilde limonlayıp tuz ve yağ ile lezzetlendirip kullanabilirsiniz.
Veya
-Soğanı yemeklik doğrayıp 1/2 kahve fincanı zeytin yağında solduralım.
-Pişen börülcemizi soğan ve zeytinyağı ile birleştirip limonunu ve tuzunu ekleyip harmanlayalım.
-Geriye kalan 1/2 kahve fincanı zeytin yağını da üzerine gezdirerek soframıza getirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.