Patlıcan seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Sevmiyorsanız da, beğenmeme olasılığı düşük. Bu gün kızımın isteği ile bu tarifi paylaşıyorum. Afiyetler olsun.
Malzemeler
-4 adet Patlıcan
-4 dilim Hellim
-4 dilim Kaşar
-1 adet Patates
-20 gr Tereyağı
-1/2 kahve fincanı süt
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı pul biber.
Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden delerek, önce yağlı kağıda sonra da foile sarıp fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dk. pişirelim.
-Patatesi haşlayıp süt, tereyağı, karabiber ve tuz katarak püre haline getirelim.
-Tamamen soğuyan patlıcanları yağlı kağıt üzerine alarak ortadan yarıp püre için boşluk yaratacak şekilde hazırlayalım. İç kısmını hafifçe ezmek yeterli olacaktır.
-Tuz ve karabiber ile patlıcanları tatlandıralım.
-Püreyi patlıcanlara bölüştürelim ve küçük parçalar halinde doğradığımız hellimi patlıcanlara paylaştırdığımız pürenin çeşitli yerlerine yerleştirelim.
-Kaşar dilimlerini püre ile doldurduğumuz patlıcanların üzerine, püreyi tamamen örtecek şekilde yerleştirelim ve üzerine pul biber serpelim.
-Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Çok sevdiğim patlicanı hiç bu şekilde denememiştim.En kısa zamanda tarifinizi zevkle deneyeceğim.Bu güzel tarifiniz için teşekkürler değerli lezzet ustası.
YanıtlaSilTeşekkürler. Eminim sizin de uyguladığınız çok güzel ve değişik tarifleriniz vardır. Bunu da beğeneceğinize inanıyorum. Afiyetle kalın.
YanıtlaSilBen de hep kiymali yaparim patlicani ama çok ilginc geldi bu tarif. Mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilDenerseniz pişman olmayacağınıza inanıyorum. Afiyetle kalın...
YanıtlaSilPatlıcanın hertürlüsünü çok severim bu tarif çok ilgimi çekti eminim çok lezzetlidir en kısa zamanda deneyeceğim. Paylaşımınız için çok teşekkürler.(Emel)
YanıtlaSilGüzel yorumunuz ve desteğiniz için teşekkürler. Sağlıkla kalın...
SilPatlicani cocuklara sevdirmenin en guzel yolu olsa gerek .Ellerinize saglik.En kisa surede deneyecegim.Buket Hizli
YanıtlaSilEvet Buket hanım bu tarif çocukların da beğenisini kazanacaktır. İlginize teşekkürler. Afiyetle kalın.
Sil