Canlı renkler ve birbirine çok yakışan lezzetler. Görüntüsü bile insana ferahlık hissi veriyor...
Muhallebi için Malzemeler
-3 Su bardağı süt
-3 Çorba kaşığı şeker
-3 Çorba kaşığı sarı muhallebi tozu (Custard Powder) veya nişasta.
Jelly için Malzemeler
-2.5 Su bardağı su
-1 Paket kirazlı veya çilekli Jelly
Hazırlanışı
-Önce muhallebiyi hazırlayalım. Muhallebi tozu, süt ve şekeri bir tencerede bir araya getirelim.
-Orta ateşte devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
-Pişirdiğimiz muhallebiyi cam kaplara 2-3 parmak kalınlığında yerleştirelim ve soğuması için bir köşeye alalım.
-Şimdi de Jelly'yi 2.5 su bardağı kaynar suda iyice eriyene kadar karıştıralım ve ılınması için bir köşeye kaldıralım.
-Muhallebimiz cam kaplarında soğuduktan sonra üzerlerine ılınan jelly'yi paylaştırarak buzdolabına kaldıralım.
-Jelly ve muhallebi iyice soğuyup donduktan sonra sevdiklerimizle paylaşalım. Afiyet olsun.
Not
Arzu edenler jelly'ye mevsimine göre kiraz veya çilek gibi meyveler katarak bu tatlıyı daha da zenginleştirebilir.
Çok sevdiğimiz bir yaz tatlısıdır. Arzuya göre sadece jelly de yapılır ben her ikisini de yapıyorum. Paylaşımınız için teşekkürler sevgili mutfak işçisi.(Emel)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Sevgiler...
YanıtlaSil