11 Ağustos 2018 Cumartesi

Tahinli Çörek (Kıbrıs)



Malzemeler

Hamur için

-1 Paket Maya (1 Çorba kaşığı)
-1 şişe oda ısısında Maden suyu
-1 Su bardağı ılık süt
-1 Su bardağı Zeytinyağı
-3/1 çay kaşığı tuz
-Un

İç malzeme
-Bolca Tahin
-Toz şeker

Hazırlanışı
-Süt, zeytin yağı ve maden suyunu derin bir kap içerisinde bir araya getirelim
-Sıvı karışıma mayayı ekleyerek karıştıralım
-Yavaş ve kontrollü bir şekilde unu  ve tuzu  ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
-Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için bir köşede bekletelim. 20 dakika ile yarım saat arası mayalanma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Şekillendirme ve Pişirme
-Şekillendirme iki şekilde yapılabilir.
Birinde hamur küçük bezeler halinde açıp içine tahin sürüp şeker serptikten sonra rulo gibi sarıp kendi etrafında dolayabiliriz.

Bir diğer şekli ise hamurdan büyük ve çok ince olmayan bezeler açıp içine tahini sürüp şeker serperek rulo halinde sarar, sardığımız ruloyu 2-3 parmak eninde dilimleyebiliriz.

-Şekillendirdiğimiz Tahinli çörekleri yağlı kağıt serili tepsilere yerleştirip önceden 190 dereceye  ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Herhalde yuzde doksan kibrislini vazgecemedigi bir tatdir.Pratik ve anlasilabilir tarifleriniz icin tesekkurler.Buket Hizli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de öyle. Ben sevmeyen bir Kıbrıslıya rastlamadım henüz. Afiyetle kalın...

      Sil
  2. Tahinli bitta derdik eskiden. (Sevgili mutfak iscisi, ne tesaduftur ki ben de Kibrisliyim.)

    YanıtlaSil
  3. Maya yaş mı kuru mu acaba?

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.