Bir kaşık Kısır bir kaşık sağlık demek. Bulgur, yeniden keşfedilmenin ve sağlığa olan katkılarından dolayı baş tacı edilmenin keyfini hiç bu kadar yaşamamıştı. Sağlıkla doymak için masalarımızda daha sık tercih etmemizde fayda var. Ne dersiniz?
Malzemeler
-2 Su bardağı ince bulgur
-1/2 su bardağı zeytin yağı
-1 adet Kuru soğan
-1/2 çorba kaşığı domates salçası
-1/2 çorba kaşığı biber salçası
-Taze soğan (bir iki dal)
-Kırmızı Pul biber
-1/2 demet maydanoz
-Limon suyu
-Marul
-1 adet Salatalık
-1 adet Domates
-Tuz
-Karabiber
Hazırlanışı
-Bulguru, üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ile ıslatıp demlenmesi için bir köşeye ayralım.
-Zeytin yağının yarısını bir tencereye alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek solduralım.
-Domates ve biber salçalarını soğana ekleyerek kokusu çıkana kadar ısıtalım ve altını kapatalım.
-Demlenen bulguru soğanlı salçalı karışım ile güzelce karıştırıp tuzunu ve geri kalan zeytin yağını ekleyelim.
-Küp doğranmış salatalık, çekirdekli sulu kısımlarından ayrılmış domatesi, taze soğanı bulgur ile karıştırıp geri kalan baharatları ekleyelim.
-Limon suyunu (arzu ederseniz Nar ekşisi de güzel olur) ve ince kıyılmış maydanozu katıp karıştıralım. bu aşamada tadına bakalım. Tadı yerinde ise ince kıyılmış marulu en son ekleyip harmanlayarak servis edelim. Afiyet olsun...
Çok sevdiğim ve çok faydalı ustelik de çok pratik bir tarif bunu hemen yapmalıyım yeni tariflerde buluşmak üzere sevgili mutfak işçisi (Emel)
YanıtlaSilAfiyetler olsun. Sevgiler...
YanıtlaSilBulgur konusunda yaptığınız öneriniz için size teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz tariflerinizde insan sağlığına verdiğiniz önem takdire değer.
YanıtlaSilKısır için siz zaten gerekeni belirtmişsiniz benim tercihim biraz acılı olanıdır. Ellerinize sağlık...
Bulgur çok sağlıklı. Her şekli ile sofralarımızda yeri olmalı. İlginize çok teşekkür edrim. Sağlıkla kalın...
SilNar eksisiyle yaptim. Sahane oldu. Teşekkürler mutfak iscisi.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
YanıtlaSil