11 Mayıs 2018 Cuma

Hindistan Cevizli Revani


Yaz sıcakları ile başetmeye çalışırken bir dilim Revani güzel bir ikram olur. Yoldan yorgun gelene; işte, okulda ter dökene; kahve saati, komşularımıza sunabileceğimiz şuruplu olmakla beraber son derece hafif bir tatlı. Buyurun.

Revani için Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1 Su bardağı yoğurt
-1 Su bardağı irmik
-1 Su bardağı un
-1 Çay bardağı sıvı yağ
-1 Vanilya
-1 Kabartma Tozu
-1/2 Su bardağı hindistan cevizi
-1/2 limonun rendesi

Şerbet için Malzemeler
-3 Su bardağı şeker
-4 Su bardağı su

Üzerine
Hindistan cevizi

Hazırlanışı
-Önce şerbeti hazırlayalım. Su ile şekeri bir tencereye alıp karıştıralım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuması için bir köşeye ayıralım.
-Yumurtaları şeker ile birlikte çırptıktan sonra yoğurt ve yağı ekleyerek karıştıralım.
-Un, kabartma tozu irmik be vanilyayı da katarak karıştıralım.
-Hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
-Limon rendesini de katıp karıştırdıktan sonra sıvı yağ ile yağlanmış bir fırın tepsisine alalım.
-Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
-Soğumuş olan şurubu fırından çıkardığımız revaniye dökelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
-Buzdolabında soğutarak servis edelim. Afiyet olsun.




                         





2 yorum:

  1. Lezzeti doyum olmayan en güzel tatlılardan birisidir revani.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Afiyetler olsun. Tarifi beğenmenize çok sevindim.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.