
Hamur için Malzemeler
-1 Kg Un
-1 paket maya
-1 Çay kaşığı tuz
-Hamuru oluşturmak için yeteri kadar ılık su.
-1/2 Su bardağı zeytin yağı
Tatlı İç harç için Malzemeler
-1 Kg kırmızı kabak(minik doğranmış)
- Su bardağı bulgur veya pirinç
-1 Çorba kaşığı Tarçın
-300 gr Kuru üzüm
-1 Su bardağı kabuğu soğulmuş badem/ceviz
-1 Çay kaşığı tuz
-1 Çay kaşığı karabiber
-Şeker
-Arzu ederseniz ince doğranmış Maraha
Şekersiz İç Harç için Malzemeler
-1 Kg kırmızı kabak(minik doğranmış)
- Su bardağı bulgur veya pirinç
-1 Baş kuru soğan (yemeklik doğranarak 1 kahve fincanı zeytin yağında sotelenmiş)
-1 Çorba kaşığı Nane
-300 gr Kuru üzüm
-1 Su bardağı kabuğu soyulmuş badem/ceviz
-1 Çay kaşığı tuz
-1 Çay kaşığı karabiber
-Arzu ederseniz ince doğranmış Maraha
Hazırlanışı
-Hamur malzemesini bir araya getirerek yoğuralım ve mayalanması için bir köşeye ayıralım.
-Mayalanan hamurdan istenilen büyüklüklerde parçalar kopararak yuvarlak bezeler halinde açalım.
-Açtığımız bezelere iç malzemeden koyarak üzerine (isteğe bağlı) şeker serperek kenarlarını iyice kapatalım.
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
-Şekerli yapılıyorsa Şekeri hazırlama aşamasında bittayı kapatmadan önce malzemenin üzerine serpmenizi öneririm. Bu işlem kabağın fazla sulanmasını engeller. Afiyet olsun.
Yine çok güzel bir tarif vermişsiniz.elinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBal kabağının yurdumla birleşmiş hali !❤️ Elinize sağlık :)
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkürler...
YanıtlaSilÇok güzel bir bidda, biz ailecek çok severiz, marahalı çok seviyoruz ama güzel bir
YanıtlaSilAroma katıyor. Güzel bir tarif yeni lezzetlerle buluşmak üzere
Bu tarifi çok sevdim, yine harikalar yaratmışsınız sevgili mutfak işçisi.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. İlginiz ve desteğiniz beni cesaretlendiriyor ve çok mutlu ediyor.
YanıtlaSilKabak biddasını çok severim özellikle marahalı çok hoş bir koku ve lezzet katıyor. Bu tarif bir harika ellerinize sağlık.sevgilerimle yeni tariflerde buluşmak ümidiyle (Emel)
YanıtlaSil