23 Mart 2018 Cuma

Taze Bakla

Taze Bakla en sevdiğim sebzelerden birisi. Haşlanmış  bol sirkeli, limonlu ve zeytinyağlı olarak tercih edildiği gibi etli/kıymalı veya sade olarak salçalı yemeği de yapılabilir.

Çiğ bakla tanelerini zeytin ile birlikte yemek de çok zevkli bir tercihtir.

Zeytinyağlı  Taze Bakla için
Malzemeler
-1 Kilo taze bakla
-1 Limon
-1 Kahve fincanı zeytin yağı
-3-4 diş sarımsak
-Tuz

Hazırlanışı
-Baklaların kılçıklarını ayıklayalım.
-Taneli olan kısımlarına küçük çizikler atarak, limon ve tuz eklenmiş su dolu bir kaba alalım. Burada amacımız kararmayı engellemektir.
-Yeterince kaynar su dolu bir tencerede yumuşayana kadar pişirelim.
-Piştikten sonra suyunu süzerek limon suyu, sirke ve tuz ile tadlandıralım.
-Ayrı bir tava veya tencerede Zeytinyağının bir kısmını  ısıtıp doğradığımız sarımsakları biraz soldurarak baklalar ile karıştıralım.
-Geri kalan zeytinyağını da ekleyerek servis yapalım.

Yahni Taze Bakla için
Tercihe göre kıyma veya kuşbaşı doğranmış et ile pişirecekseniz önce et veya kıymayı az yağda soldurduktan sonra yemeklik doğranmış soğanı 2-3 dk sonra da salçayı tencereye ekleyip kokusu çıkana kadar kızartın. En son baklaları katıp bir iki dakika soldurduktan sonra, üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Sarımsak seviyorsanız soğanla birlikte ekleyebilirsiniz. Bu yemeği yoğurt ile birlikte servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.