16 Mart 2018 Cuma

Pirohu (KIBRIS)


Yemeklerin şahıdır kendisi (bence). Pirohu'yu o kadar çok severim ki kelimeler bunun izahında yetersiz kalır.

Pirohu iç malzemesi olarak, Talar Peyniri veya Taze Nor kullanılır. Tercihler damak tadına göre değişiklik gösterse de emekle güzelleşen Pirohu Kıbrıs'da hemen herkes tarafından sevilerek tüketilir. Yapanların ellerine, yiyenlerin bedenlerine, sizlerin de gözlerinize sağlık...

Hamur için Malzemeler
-1 Kg un
-Orta sertlikte bir hamur elde edecek kadar oda ısısında su
-1 kahve fincanı sıvı yağ
-Tuz
İç Malzeme
-1 Kg Talar Peyniri veya Taze Nor
-Kuru nane
-2 Yumurta
Üzerine 
-Hellim veya Milli Nor rendesi (tuzlanmış ve yarı kurutulmuş Nor) 
-Kuru nane

 Yapılışı
-Un, su, tuz ve yağı bir araya getirerek orta sertlikte bir hamur oluşana kadar yoğuralım ve en az 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
-Talar Peynirini veya taze Nor'u rendeleyerek yumurta ve kuru nane ile karıştıralım.
-Dinlenmiş olan hamurdan ince bezeler açalım ve iç malzemeyi birer kaşık olarak ve aralarında bir iki parmak boşluklar kalacak şekilde bezeye yerleştirelim.
-Bezenin geri kalan kısmını çevirerek dizdiğimiz iç harcın üzerini örtelim.
-İç malzeme kapanacak şekilde keselim.
-Pirohlarımızı kesme işlemi bitince kaynar su ile dolu bir tencerede pişene kadar haşlayalım.
-Rendelediğimiz üst malzemeden servis edeceğimiz tabaklara biraz serptikten sonra Pirohuları süzerek aktaralım. Üzerine rendelenmiş Milli Nor veya Hellim (veya her ikisinden de) serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Pirohu dendi mi aklıma hep rahmetli anneanneciğim gelir.çok severek yaptığı bir yemekti. Böyle anılarımızda yer alan tarifler verdiğimiz için size teşekkür ederim.Halan yaptığımız ve severek tükkettiğimiz bir lezzettir. Tarifiniz de bilmeyenlerin bile uygulayabileceği güzel bir tarif.öncelikle ellerinize sağlık mutfağınıza bereket.

    YanıtlaSil
  2. Ailecek çok sevdiğimiz bir yemek. Talar peyniri ile yapıldığını duydum fakat biz daha çok nor ile yaparız. paylaşımınız için teşekkurler

    YanıtlaSil
  3. Ben bu tarifi çok sevdim. En kısa zamanda deneyeceğim. Paylaşımının için çok teşekkürler. Emel

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten mutfaklarin hem şahı hem parişahı baflılar özellikle biz arodezliler pirohuyu talar peyniri ile yaparız taze nor ile de yedim ama talar peynirinin tadı bir başka olur hele üstüne milli norumuzu da koyduk mu tek kelimeyle harika ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.