Bol sütlü, yumuşacık, hoş bir lezzet. Değişik bir pasta yapmak istediğinizde güvenilir bir tarif. Ben bu tarifi defalarca uyguladım. Her defasında da çok olumlu tepkiler aldım. Umarım sizin tarif defterinizde de hak ettiği yeri alır.
Pandispanya için Malzemeler
-4 Yumurta
- Bir Su bardağından bir parmak eksik şeker
-1.5 Su bardağı un
-1Vanilya
-1 Kabartma tozu
Islatmak için Malzemeler
-1/2 Litre süt
-2 Çorba kaşığı şeker
Muhallebi için Malzemeler
-1 Litre süt
-1 Su bardağı şeker
-1 Yumurta sarısı
-1 Vanilya
-3 Yemek kaşığı un
-2 Yemek kaşığı nişasta
-1 Paket krema veya kremşanti
Üzerine
-1/2 Su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
-Önce pandispanya yapılarak pişirilecek ve soğulutacak. Bunun için 4 adet yumurtayı şeker ile birlikte köpük haline gelinceye kadar çırpalım.
-Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma katalım ve karıştıralım,
-Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
-Karışımı, yağlanmış bir fırın tepsisine alalım.
-Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
-Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir köşeye alalım.
-Pandispanyayı ıslatmak için süt ile şekeri karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım.
-Soğuyan pandispanyayı hazırladığımız şekerli süt ile ıslatalım.
-Muhallebiyi yapmak için Krema (Veya kremşanti) dışındaki bütün malzemeyi güzelce karıştırıp kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
-Piştikten sonra ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım ve iyice soğuduktan sonra kremayı muhallebiye katıp güzelce çırpalım.
-Soğuk pandispanyayı soğumuş olan muhallebi ile buluşturup üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
-Buzdolabında 2-3 saat bekledikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun...
Hindistan cevizsiz olarak deneyecegim. Diger tarifleriniz gibiyse dağarcığima birsey daha kattim demektir. Teşekkürler
YanıtlaSilGörünüşü gibi tadının da güzel olduğundan eminim.Her ne kadar da favorim çikolatı pasta olsa bile yine de en yakın zamanda tarifinizi deneyeceğim.Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBu pasta tam benlik evdekilerin tercihi genelde çikolatadan yana olsa da bunu hemen denemek isterim. Sunum çok güzel ellerinize sağlık.(Emel)
YanıtlaSilKayınpederimin doğum günü için yapmıştım. Herkes bayıla bayıla yedi! Harika bir tarif elinize sağlık!
YanıtlaSilBecerikli gelini ile gurur duymuştur. Afiyetler olsun.
Sil