
Yurtdışında üniversite öğrencisi olan kızımın talebi ile bu tarifleri yazmak istedim. Öğrencilerin fast food yerine böylesi tarifler isteyip uygulamalarını ayakta alkışlıyorum. Bu blogda sağlıklı beslenmeye önem verenlerin, ailelerinden uzak yaşayan gençlerin bulabileceği, bir çok (gerçekten) basit tarif var ve olacak da. Yardımcı olabililirsem ne mutlu bana.
-1-
Haşlayıp zeytinyağlı tüketmek isteyenler için
Malzemeler
-400 Gr kuru fasulye
-1/2 demet maydanoz (veya kereviz yaprağı)
-1/2 kahve fincanı limon suyu
-1/2 kahve fincanı zeytin yağı
-Tuz
Yapılışı
-Geceden ıslatıp yumuşattığımız fasulyeleri pişene kadar kadar haşlayıp süzelim
-Maydanoz limonsuyu ve zeytinyağı ile karıştıralım
-Tuzunu ekleyelim.
Arzu ederseniz domates, salatalık, soğan da katıp salata şekline getirebilirsiniz.
-2-
Yahni için
Malzemeler
-400 Gr Kuru fasulye
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1 Adet orta boy soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı
-Geceden yıkanıp ıslatılmış olan kuru fasulyelerimizi bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzelim.
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında soldurup salça ile karıştıralım.(Fasulyenizi Hostes veya Kereviz gibi otlarla pişirecekseniz soğan ile birlikte bunları da soteleyiniz)
-Fasulyeleri salçalı karışıma ekleyip kısık ateşte pişirelim.
-En son tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Pastırma ekleyecekseniz bu aşamada dilimleyip eklemenizi öneririm. Afiyet olsun...
Not: -Haşlama suyunu bir iki kez değişirmek fasulyenin gazının azalmasında olumlu sonuç verecektir, Tavsiye ederim.
-Fasulyeler haşlanıp süzüldükten sonra buzdolabında ve cam bir kap içerisinde 5-6 gün bozulmadan kalabilirler.
-Fasulye etli pişirilecekse eti (küçük doğranmış), yağda soteledikten sonra soğanı daha sonra salçayı ve en son da fasulyeyi katmanızı öneririm.
Bloğunuzu bir rastlantı sonucu buldum, tarifler oldukça pratik görünüyor. Blogda arama özellikleri gelişmiş olduğundan ilgilendiğim tarifleri kolayca bulabildim. Yine de tarif sayınız daha da artacağından tariflerinizi gruplamanızı öneririm. Çabanız için sizi kutluyorum.
YanıtlaSilİlginize ve tavsiyenize çok teşekkür ederim. Önerinizi dikkate alacağım. Sağlıkla ve afiyetle kalın...
YanıtlaSilBenim ev yemeği dendi mi aklıma gelen ilk yemektir.Hele de yanında turşu varsa yemesine doyum olmaz.Bir baş soğanı keserek de lezzete lezzet katarsınız.tarifiniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
YanıtlaSilİlgi ve desteğinize çok teşekkür ederim Melek hanım. Sevgiler...
YanıtlaSil