Anlatacağım şekilde hazırlayıp ister mangalda ister ızgarada ya da benim en sık başvurduğum yöntem olarak fırında pişirebilirsiniz.
Malzemeler
-3 Çipura
-1 orta boy soğan
-5-6 defne yaprağı
-1 Çorba kaşığı kekik
-Tuz
-Karabiber
-4-5 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
-Çipuraları güzelce yıkayıp kurulayarak her iki taraflarına da birer çizik attıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
-Zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber ile lezzetlendirelim,
-Soğanı dilimleyerek, defne yaprakları ile birlikte Çipuraların karın kısmına yerleştirelim.
-200 derece alt üst fanlı fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.
-Yanında salata ile servis edelim. Afiyet, sağlık olsun...
En sevdiğim balık olan çipurayı tarif etmişsiniz hem de benim yaptığım gibi. Müsadenize sığınarak bir ek malzeme daha belirtebilirmiyim... sarmısak sevenler balığın içine bir diş koyarsa lezzeti ve kokusu artırılablir.
YanıtlaSilTeşekkürler elinize emeğinize sağlık.
Evet sarmısak eminim çok lezzet katacaktır. Sevenler denesin bence de. Katkınıza teşekkür ederim.
YanıtlaSil