3 Şubat 2018 Cumartesi

Trileçe


Trileçe, üç farklı süt (keçi, manda ve inek) ve bu sütlerden oluşan krema karışımları ile tadlandırılan hafif ve çok sevilen bir Arnavut tatlısıdır. Günümüzde, çok çeşitli soslar ile süslense de orjinalinde karamel sos kullanıldığı bilinmektedir.

Orjinalini yapamasak da, yaklaşık bir lezzet elde etmeye çalıştığım bu tarif, inanın denemeye değer...

Kek (Pandispanya) için Malzemeler
-5 yumurta
-10 yemek kaşığı şeker
-10 yemek kaşığı un
-1 Su bardağı sıvı yağ
-5 yemek kaşığı irmik
-1 vanilya
-1 kabartma tozu

Süt Karışımı (Islatmak için)
-3.5 su bardağı süt
-200 ml krema
-3 yemek kaşığı şeker
-4 yemek kaşığı süt tozu

Sos (Üzerine)
-1 su bardağı soğuk süt
-1 Krem şanti
-Karamel sos

Yapılışı
-Pandispanya hazırlanıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
-Pandispanya pişerken, ıslatma malzemesi, süt, süt tozu, krema ve şeker hafifce ısıtılarak ve karıştırılarak hazırlanıp soğutulur.
-Soğuyan pandispanya ile ıslatma malzemesi birleştirilir ve bir gece buzdolabında bu şekilde bekletilir.
-Ertesi gün krem şanti hazırlanıp pandispanya üzerine yayılır.
-Servis aşamasında karamel sos ile süslenir. Afiyet olsun...

NOT: Trileçe yaparken en çok dikkat edilecek şey keki yapıp oda ısısına gelinceye kadar iyice soğuttuktan sonra ıslatılmasıdır. Islatmak için hazırladığımız karışımın  soğuk olması da çok önemlidir.

6 yorum:

  1. Ellerinize saglik sevgili mutfak iscisi. Yine muhtesem bir tarif verdiniz

    YanıtlaSil
  2. Özenerek hazırlanan bir tatlı tarifi vermişsiniz.Bizim için önemli olan sevdiklermize itina ile hazırlanacak bir tatlı yapmak istiyorsak.işte o tatlı budur diyebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Son derece hafif, lezzetli ve görseli de cezbedici bir tatlıdır. Sevdiklerinizle birlikte size afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. Deneyecegim tarif icin tesekkurler. Selda Ozasik

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.