Trileçe, üç farklı süt (keçi, manda ve inek) ve bu sütlerden oluşan krema karışımları ile tadlandırılan hafif ve çok sevilen bir Arnavut tatlısıdır. Günümüzde, çok çeşitli soslar ile süslense de orjinalinde karamel sos kullanıldığı bilinmektedir.
Orjinalini yapamasak da, yaklaşık bir lezzet elde etmeye çalıştığım bu tarif, inanın denemeye değer...
Kek (Pandispanya) için Malzemeler
-5 yumurta
-10 yemek kaşığı şeker
-10 yemek kaşığı un
-1 Su bardağı sıvı yağ
-5 yemek kaşığı irmik
-1 vanilya
-1 kabartma tozu
Süt Karışımı (Islatmak için)
-3.5 su bardağı süt
-200 ml krema
-3 yemek kaşığı şeker
-4 yemek kaşığı süt tozu
Sos (Üzerine)
-1 su bardağı soğuk süt
-1 Krem şanti
-Karamel sos
Yapılışı
-Pandispanya hazırlanıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
-Pandispanya pişerken, ıslatma malzemesi, süt, süt tozu, krema ve şeker hafifce ısıtılarak ve karıştırılarak hazırlanıp soğutulur.
-Soğuyan pandispanya ile ıslatma malzemesi birleştirilir ve bir gece buzdolabında bu şekilde bekletilir.
-Ertesi gün krem şanti hazırlanıp pandispanya üzerine yayılır.
-Servis aşamasında karamel sos ile süslenir. Afiyet olsun...
NOT: Trileçe yaparken en çok dikkat edilecek şey keki yapıp oda ısısına gelinceye kadar iyice soğuttuktan sonra ıslatılmasıdır. Islatmak için hazırladığımız karışımın soğuk olması da çok önemlidir.
Ellerinize saglik sevgili mutfak iscisi. Yine muhtesem bir tarif verdiniz
YanıtlaSilTeşekkürler...
SilÖzenerek hazırlanan bir tatlı tarifi vermişsiniz.Bizim için önemli olan sevdiklermize itina ile hazırlanacak bir tatlı yapmak istiyorsak.işte o tatlı budur diyebilirim.
YanıtlaSilSon derece hafif, lezzetli ve görseli de cezbedici bir tatlıdır. Sevdiklerinizle birlikte size afiyetler olsun...
YanıtlaSilDeneyecegim tarif icin tesekkurler. Selda Ozasik
YanıtlaSilİlginize teşekkürler...
YanıtlaSil