Kıbrıs doğasının bir hediyesi daha. Hostes (veya öteki adı ile Blodarga).
Dikenli yaprak kısımlarını ayıklayıp sapları ile güzel yemekler pişirdiğimiz, çok sevdiğimiz bu otu, kış aylarında dağ ve ovalarımızda bulmak mümkündür. Bulunması da ayıklanması da çok zahmetli ama lezzeti eşsizdir.
Koparırken tabağımıza koyacağımız lezzetin yanında, bu doğal güzelliğin çocuklarımıza ve gelecek nesillere de aktarılması gerektiğini unutmayalım.
Nasıl Pişirelim
Hostesleri sade veya biraz patates ile birlikte, pişene kadar haşlayıp limon, tuz ve zeytinyağı ile sofralarımıza getirmek çok güzel ve tercih edilen bir yöntem. Hele ki diyet yapıyorsanız. Veya aşağıda tarifini verdiğim gibi etli yahnisini de yapabilirsiniz.

Malzemeler
-Ayıklanıp yıkanmış Hostes
-İnce şeritler halinde kesilmiş dana veya kuzu eti
-1 adet soğan
-1 Kaşık domates salçası
-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı.
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı
-Eti zeytin yağında solduralım ve yemeklik doğradığımız soğanları da ekleyip 1-2 dakika pişirelim,
-Domates salçasını et ve soğan karışımına katalım hostesleri de ekleyerek biraz bu şekilde pişirelim
-Tuz karabiber ekleyerek tadlandıralım ve üzerini örtecek kadar su koyarak pişirelim. Afiyet olsun...
Başka pişirme tarzı bilenler varsa lütfen yorum yazsın. Memnun olurum.
Evet eskiden günümüze kadar ulaşan toplaması zahmetli ama zevkli yemesi lezzetli çoook güzel bir yemek kış aylarında mutlaka bol bol tüketiyoruz.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim
YanıtlaSilAfiyetler olsun Senem hanım... Desteğinize teşekkür ederim.
YanıtlaSil