10 Ocak 2018 Çarşamba

Pirinç Pilavı

Pirinçler çiğ kalmamalı, pişmeli ama lapa gibi olmamalı. Bir arada durabilmeli, ama aynı zamanda tane tane de olmalı.

Zor iş Pirinç pilavı yapmak. Bunun kolayı yoktur. Yapacağınız şey deneme yanılma yöntemi ile belli bazı kurallara uyarak, ailenizin ve kendinizin seveceği bir pilav ölçüsü oluşturup bunu uygulamaktır.

Ben, soframda beğenilen pilavın formülünü sizinle paylaşıyorum. Buyurun.

Malzemeler
-1 Su bardağı pirinç
-1/3 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Havuç
-1/2 Su bardağı bezelye
-1 Çay kaşığı tuz
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Çay kaşığı kırmızı pul biber
-1.5 Su bardağı su (tavuk veya et suyu olabilir)

Yapılışı
-Pirincimizi güzelce yıkayıp yarım saat kadar oda ısısındaki suda bekletelim
-Havucu küpler şeklinde keserek haşlayalım
-Bezelyeleri haşlayalım
-1/4 Su bardağı zeytinyağını tenceremize alıp ısıtalım ve pirincimizi bu yağda hafifce kavuralım.
-Havuc, bezelye, tuz ve baharatları katıp bir dakika kadar tencerede çevirerek 1.5 su bardağı suyu pirincimize ekleyelim.
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Not: Pilavınızı yapışmayan tencerede yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.