Arkadaşlar sofralarınızda bir İtalyan lezzeti düşünür müsünüz? Bizim evde kızımın favorisi olarak baş tacı edilen bu tatlıyı denemenizi öneririm. Afiyetler...
Pandispanya için Malzemeler
-4 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1 Su bardağı un
-3 Çorba kaşığı kakao
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
Krema için Malzemeler
-1 lt süt
-7 Çorba kaşığı un
-1 Yumurta sarısı
-200 gr Labne peyniri
-2 Vanilya
-1 Su bardağı şeker
Islatmak için
-1.5 su bardağı süt
-2 tatlı kaşığı Nescafe
-2 çorba kaşığı şeker
Süslemek için
-2 Çorba kaşığı kakao
Yapılışı
-Yumurtaları şeker ile birlikte çırparak köpük haline getirelim.
-Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim,
-Pandispanya hamurumuz hazırlandıktan sonra yağlı kağıt serili ve uygun büyüklükteki bir fırın tepsisine alıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Soğutalım.
-Krema için labne dışındaki bütün malzemeyi güzelce karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
-Kremamızı ara ara çırparak soğumasını sağlayalım. İyice soğuyunca labne peynirini de katıp çırpalım.
-Pandispanyamızı ikiye bölerek, her iki parçayı da, süt, nescafe ve şeker karışımı ile ıslatalım.
-Pandispanyanın birinci parçasının üzerine kremanın yarısını sürerek ikinci parçayı bunun üzerine koyalım ve kremanın kalanı ile sıvayalım.
-Bütün işlemlerimiz bitince en üste kakao eleyerek son şeklini verelim. Afiyet olsun...
Icinde labne olan hersey denemeye degerdir benim icin. Tarif icin teşekkürler sevgili mutfak iscisi.
YanıtlaSilHarika bir tatlı! Kahveyi içemeyen bir insan olmama rağmen bayılarak yediğim bir lezzet! Elinize sağlık!
YanıtlaSil