İşte bir yılbaşı keki,
Mutlu etsin her yiyeni.
Goncolozlar yesin,
Bir garibi sevindirmeyeni.
...
Sağlık sevgi mutluluk dolu yeni bir yıl hepimize. Dünyamıza barış, açlara aş, hastalıklara ilaç gibi çarelerle, sevgi ve sağlık ile gelsin. Mutlu yıllar...
Malzemeler
-6 Yumurta
-1 Su bardağı Şeker (Ben yarım bardak kullandım)
-250 Gr Tereyağı
-2.5 Bardak Un
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
-1/2 Çay kaşığı tarçın
-1 Portakalın veya Limonun kabuğunun rendesi
-1 Su bardağı küçük doğranmış macun (Turunç, Ceviz, Kabak vs çeşitli macunların karışımı)
-1/2 Su bardağı kuru üzüm
-1/2 Su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
-1/2 Su bardağı kuru incir (doğranmış)
-1/2 Su bardağı ceviz
Yapılışı
-Yumurtaları şeker ile birlikte köpük haline gelene kadar çırpalım.
-Eritilip soğutulmuş tereyağı, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu ekleyerek kekimizin temel hamurunu hazırlayalım.
-Protakal rendesi ve geri kalan bütün kuruyemişleri, doğranmış macunları bu hamura katıp karıştıralım.
-Hazırlamış olduğumuz kek karışımını yağlanmış fırın kabına alarak 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun
Değerli lezzet ustası tam da düşüncemde olan bir tarifi vermiş olmaniz benim için tam bir şans olmuş.
YanıtlaSilTarifiniz yine buram buram kıbrıs kültürünün macun tadında.
Şeker miktarınızın yarım bardak oluşu isabet olmuş bence böylece macun tadı ön planda tutulmuş oldu.
Harika bir lezzet olduğuna eminim.
Beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti. Umarım Yılbaşı için yapılacak tatlılar listenizdeki güzel tarifler arasında yer alır. Sevgiler...
SilSevgili mutfak iscisi yine yerinde bir tarif olmus.Ellerinize saglik.Buket Hizli
YanıtlaSilTeşekkürler...
SilHerhalde daha sağlıklı bir kek olamaz. Ici meyve dolu... Ellerinize sağlık
YanıtlaSilYeni yılda tarifinizi denedim mükemmel oldu ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim
YanıtlaSilDenemiş olmanıza çok sevindim. Afiyet olsun...
SilMeyvelerin kekle dansı:) ne kadar da güzel bir görüntü ! Elinize sağlık
YanıtlaSil