28 Aralık 2017 Perşembe

Kek yaparken dikkat edilmesi gerekenler...


KEK yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları kendimce sıraladım. Gözümden kaçanları, unuttuklarımı, bilmediklerimi kısacası eksiklerimi tamamlayacağınızdan eminim.  Sevgiler...

1- Uygulayacağınız tarifi  sonuna kadar okuyun.
2- Kullanacağınız malzemeleri ölçüp kaplar içerisinde hazır hale getirin.
3- Malzemeleri ölçerken hepsinde de aynı ölçü kabını kullanın. Aynı su bardağı ile yağı şekeri unu ölçün. Değişik ölçü kapları kullanmanız olası hacim farklılıkları nedeni ile sizi üzebilir.
4- Un,  kakao ve kabartma tozu gibi malzemeleri mutlaka elekten geçirerek hazır hale getirin.
5- Kabartma tozunu un ile karıştırarak kullanın.
6- Etrafınızda  kullanmayacağınız malzeme bulundurmayın.
7- Kullanacağınız malzemelerin son kullanım tarihlerini mutlaka gözden geçirin.
8- Tarifiniz gerektiriyorsa fırını önceden açarak ısıtın.
9- Tarifi uygulamaya başlamadan önce kullanacağınız kap ve mutfak aletlerini hazır hale getirin.
10- Malzemenizin hacmi ve kabaracağı miktarı hesaplayarak uygun fırın tepsisini seçiniz.
11- Fırın tepsinizi yağladıktan sonra hafifçe unlamanız kekinizin kabarmasına yardımcı olacaktır.
12- Yağlı kağıt kullanacaksanız fırın kabını ıslatarak kağıdın olabildiğince düzgün tepsiye yayılmasını sağlayınız.
13- Kekiniz pişerken fırının kapağını sık sık açıp kapatmayın. Isı kaybına neden olursunuz.
14- Kekiniz yeterince kızardığı zaman ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini anladıktan sonra fırından çıkarın.





3 yorum:

  1. Güzel keklerin sırrı bunlar demek ki ;) bundan sonra uyguladığım tüm kek tariflerinde bu püf noktaları kullanacağım! :)

    YanıtlaSil
  2. Titiz çalışmanızdan dolayı sizi tebrik ederim.
    Yaptığınız işi ciddiye almış olmanız tariflerinizin güvenilir olduğunun kanıtıdır.
    İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.