KEK yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları kendimce sıraladım. Gözümden kaçanları, unuttuklarımı, bilmediklerimi kısacası eksiklerimi tamamlayacağınızdan eminim. Sevgiler...
1- Uygulayacağınız tarifi sonuna kadar okuyun.
2- Kullanacağınız malzemeleri ölçüp kaplar içerisinde hazır hale getirin.
3- Malzemeleri ölçerken hepsinde de aynı ölçü kabını kullanın. Aynı su bardağı ile yağı şekeri unu ölçün. Değişik ölçü kapları kullanmanız olası hacim farklılıkları nedeni ile sizi üzebilir.
4- Un, kakao ve kabartma tozu gibi malzemeleri mutlaka elekten geçirerek hazır hale getirin.
5- Kabartma tozunu un ile karıştırarak kullanın.
6- Etrafınızda kullanmayacağınız malzeme bulundurmayın.
7- Kullanacağınız malzemelerin son kullanım tarihlerini mutlaka gözden geçirin.
8- Tarifiniz gerektiriyorsa fırını önceden açarak ısıtın.
9- Tarifi uygulamaya başlamadan önce kullanacağınız kap ve mutfak aletlerini hazır hale getirin.
10- Malzemenizin hacmi ve kabaracağı miktarı hesaplayarak uygun fırın tepsisini seçiniz.
11- Fırın tepsinizi yağladıktan sonra hafifçe unlamanız kekinizin kabarmasına yardımcı olacaktır.
12- Yağlı kağıt kullanacaksanız fırın kabını ıslatarak kağıdın olabildiğince düzgün tepsiye yayılmasını sağlayınız.
13- Kekiniz pişerken fırının kapağını sık sık açıp kapatmayın. Isı kaybına neden olursunuz.
14- Kekiniz yeterince kızardığı zaman ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini anladıktan sonra fırından çıkarın.
13- Kekiniz pişerken fırının kapağını sık sık açıp kapatmayın. Isı kaybına neden olursunuz.
14- Kekiniz yeterince kızardığı zaman ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini anladıktan sonra fırından çıkarın.
Güzel keklerin sırrı bunlar demek ki ;) bundan sonra uyguladığım tüm kek tariflerinde bu püf noktaları kullanacağım! :)
YanıtlaSilTitiz çalışmanızdan dolayı sizi tebrik ederim.
YanıtlaSilYaptığınız işi ciddiye almış olmanız tariflerinizin güvenilir olduğunun kanıtıdır.
İyi çalışmalar dilerim.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim...
YanıtlaSil