19 Aralık 2017 Salı

Paskalya Çöreği

Mahlepli kokusu ile daha pişerken huzur ve mutluluk hissi uyandırıyor.
Paylaşımların, farklılıkların yaşama kattığı renk ve zenginliği hatırlatıyor. Buyurun...

 Hamur için Malzemeler
-Bir paket maya
-Bir çorba kaşığı mahlep
-2 Yumurta (sarılardan biri üzeri için ayrılacak)
-Bir su bardağı ılık süt
-Bir çay bardağı ılık su
-Bir Su bardağı şeker
-Bir su bardağı zeytinyağı
-Un

Üzeri için
-Bir Çorba kaşığı pekmez
-Bir yumurta sarısı
-Arzuya göre susam, çörek otu, arzu ederseniz dövülmüş fındık.

Yapılışı
-Süt ve suyu karıştırıp mayayı bu karışımda eritelim
-Yumurtaları ayrı bir kapta çırparak yağ ile birlikte sütlü karışıma ekleyelim
-Şekeri sıvı karışımına katıp çözülmesini sağlayalım
-Sıvı karışıma sert bir hamur elde edene kadar un ve bir kaşık mahlebi ekleyelim.
-Hamurumuzu mayası gelene kadar nemli bir bezle örterek  bekletelim.
-Hamurumuzu mayalandıktan sonra tekrar yoğurarak iki parçaya ayıralım
-Ayırdığımız parçaları üçer parçaya ayırıp her parçayı uzun silindirler haline getirip üçerli örgüler yapıp yarım saat daha dinlendirelim
-İkinci mayalanma sonunda yumurta sarısı ve pekmez karışımını çöreklerimizin üzerine sürüp arzuya göre susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.





6 yorum:

  1. Daha önce hiç tatmadim. Mutlaka deneyeceğim. Sözel sunumunuz da çok etkileyici. Bu marifetli eller yazmalı diye düşündüm nedense.

    YanıtlaSil
  2. Bugüne kadar yapma fırsatı bulamadığım bu güzel tarifinzi yeni yılda mutlaka deneyeceğim eminim harika bir lezzet barındırıyor.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Senem hanım. Denemenizi öneririm. Sizin gibi becerikli hanımların elinde daha da güzel olacağından eminim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili mutfak iscisi yeni yilin en super tariflerinden daha once denemeye hic cesaret edemedigim ama simdi kesinlikle deneyecegim bir tarif.Ellerine saglik.Buket Hizli

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim Buket hanım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.