8 Aralık 2017 Cuma

Gullurikya (KIBRIS TATLISI)

Kıbrıs Ada Mutfağı'nın en sevilen ve en eski tadlarından birisidir Gullurikya. Son derece neşeli bir üretim aşaması vardır. Bir gün  çocuklarınızla birlikte uygulamanızı tavsiye ederim.  Oldukça verimli ve eğlendirici olacağını göreceksiniz. Buyurun...

Malzemeler
Hamur için
3 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1/4 kahve fincanı sıvı yağ

Pişirmek için
1 Su bardağı Harnup pekmezi
Su

Yapılışı
-Un, yağ ve suyu  bir araya getirerek çok sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
-Hamurumuzu 20-30 dakika kadar dinlendirelim
-Hamurumuz dinlendikten sonra şekillendirelim.
-Gullurikyalarımızı  kaynar suda 3-5 dakika haşladıktan sonra üzerine pekmez dökerek 2-3 dakika daha kaynatıp pekmezi çekmesi sağlayalım.
-Pişen gullurikyalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Değerli lezzet ustası.çocukluğumuzun en eğlenceli tatlilarından olan bu tarif silinmeye yüz tutmuşken gündeme getirip hem anılarımızı hem de damaklarımızı tatlandırdınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize ve güzel yorumunuza çok teşekkür ederim Melek hanım.

      Sil
  2. Lezzeti bir yana, pekmezin kan yapıcı özelliği bile yeter gullurikyayi yemeye.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ifade ettiniz. Mutfağımızda yer alan bütün geleneksel tariflerin mantığı sağlık. Bu nedenle daha sık gündeme getirmemiz gerekiyor bence. Teşekkürler.

      Sil
  3. Eskiden beri günümüze kadar ulaşan bir tarif verdiniz teşekkür ederim.ozellikle vitamin açısından çok önemli cocuklarlimiza rahatlikla yedirebiliriz ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Senem hanım.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.