Kıbrıs Ada Mutfağı'nın en sevilen ve en eski tadlarından birisidir Gullurikya. Son derece neşeli bir üretim aşaması vardır. Bir gün çocuklarınızla birlikte uygulamanızı tavsiye ederim. Oldukça verimli ve eğlendirici olacağını göreceksiniz. Buyurun...
Malzemeler
Hamur için
3 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1/4 kahve fincanı sıvı yağ
Pişirmek için
1 Su bardağı Harnup pekmezi
Su
Yapılışı
-Un, yağ ve suyu bir araya getirerek çok sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
-Hamurumuzu 20-30 dakika kadar dinlendirelim
-Hamurumuz dinlendikten sonra şekillendirelim.
-Gullurikyalarımızı kaynar suda 3-5 dakika haşladıktan sonra üzerine pekmez dökerek 2-3 dakika daha kaynatıp pekmezi çekmesi sağlayalım.
-Pişen gullurikyalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun...
Malzemeler
Hamur için
3 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1/4 kahve fincanı sıvı yağ
Pişirmek için
1 Su bardağı Harnup pekmezi
Su
Yapılışı
-Un, yağ ve suyu bir araya getirerek çok sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
-Hamurumuzu 20-30 dakika kadar dinlendirelim
-Hamurumuz dinlendikten sonra şekillendirelim.
-Gullurikyalarımızı kaynar suda 3-5 dakika haşladıktan sonra üzerine pekmez dökerek 2-3 dakika daha kaynatıp pekmezi çekmesi sağlayalım.
-Pişen gullurikyalarımız servise hazırdır. Afiyet olsun...
Değerli lezzet ustası.çocukluğumuzun en eğlenceli tatlilarından olan bu tarif silinmeye yüz tutmuşken gündeme getirip hem anılarımızı hem de damaklarımızı tatlandırdınız.
YanıtlaSilİlginize ve güzel yorumunuza çok teşekkür ederim Melek hanım.
SilLezzeti bir yana, pekmezin kan yapıcı özelliği bile yeter gullurikyayi yemeye.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilNe güzel ifade ettiniz. Mutfağımızda yer alan bütün geleneksel tariflerin mantığı sağlık. Bu nedenle daha sık gündeme getirmemiz gerekiyor bence. Teşekkürler.
SilEskiden beri günümüze kadar ulaşan bir tarif verdiniz teşekkür ederim.ozellikle vitamin açısından çok önemli cocuklarlimiza rahatlikla yedirebiliriz ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Senem hanım.
YanıtlaSil