Hellim sever misiniz? İçinde hellim bulunan bütün yemek ve hamur işlerine siz de benim gibi düşkün müsünüz? Cevaplar "Evet" ise bu tarif size göre. Cevabınız "Hayır" ise sizi gerçekten tanımak isterim çünkü bir "ilk" olacaksınız.
Hızlıca hazırlayabileceğiniz, konuklarınıza ikramlık olarak gururla sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıyorum.
Beklemek yok, tarifin tutmama riski, hiç yok...
Malzemeler
-5 Yumurta
-1/2 Su bardağı zeytinyağı
-2 Su bardağı rendelenmiş HELLİM
-1 Su bardağı minik doğranmış HELLİM
-1 Su bardağı süt veya yoğurt
-2 Çorba kaşığı kuru üzüm (Sultani)
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Çay kaşığı pul biber
- Tuz
-1 Kabartma tozu
-Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Hızlıca hazırlayabileceğiniz, konuklarınıza ikramlık olarak gururla sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tarif paylaşıyorum.
Beklemek yok, tarifin tutmama riski, hiç yok...
Malzemeler
-5 Yumurta
-1/2 Su bardağı zeytinyağı
-2 Su bardağı rendelenmiş HELLİM
-1 Su bardağı minik doğranmış HELLİM
-1 Su bardağı süt veya yoğurt
-2 Çorba kaşığı kuru üzüm (Sultani)
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Çay kaşığı pul biber
- Tuz
-1 Kabartma tozu
-Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Üzerine
Susam
Yapılışı
-5 Yumurtayı çırpalım.
-Zeytinyağı ve sütü yumurtalar ile buluşturalım.
-Sıvı karışıma, Hellimi ekleyelim.
-Üzüm, nane, Karabiber, Pul biber ve tuzu katıp karıştıralım.
-Un ve son olarak da kabartma tozunu ekleyip hamurumuzun son halini verelim. Yoğun kıvamlı bir kek hamuru şeklinde olması gerekiyor.
-Altı yağlanmış bir fırın tepsisine dökerek üzerine susam serpelim.
-180 derece fansız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Tarifiniz için size teşekkur ederim.sık sık yaptığım bir lezzet.Bu defa sizin tarife göre yapmaya çalışacağım.
YanıtlaSilEminim sizin yaptığınız da çok güzeldir. Umarım benim tarifimi de beğenirsiniz. Teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bu kış gününde gayet besleyici bir tarif verdiniz teşekkür ederim.Mutlaka deneyeceğim tariflerinizin devamını dilerim.
YanıtlaSilDaha çok güzel tarifler de var sırada. İlginize teşekkürler...
SilMuhteşemdir hellimli kek.Kibris kültürüne sahip çıktığınız için sizi kutluyorum.
YanıtlaSilTeşekkürler
SilBegendim
YanıtlaSilBeğenmenize çok sevindim. Teşekkürler.
YanıtlaSilBen de bir hellim severim bu tarifi de çok şık yapıyorum evdekilerin hepsi seviyor. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Sağlıkla kalın...
YanıtlaSil