Ev yapımı, hafif, ve kolay bir pasta tarifi arayanlara sesleniyorum, bu tarif, tam size göre...
Pandispanya için
Malzemeler
-4 Yumurta
-3 Kahve fincanı şeker
-3 Kahve fincanı un
-1 Vanilya
-1 Kabartma tozu
Krema için
Malzemeler
-125 Gr Tereyağı
-1 Yumurta
-1/2 su bardağı şeker
-2 Çorba kaşığı un
-3 Su bardağı süt
-1 Paket vanilya
Islatmak için
1 su bardağı oda ısısında süt
Üzerine
-1 Su bardağı soğuk süt
-1 Paket Vanilyalı Krem Şanti
Yapılışı
- Yumurtaları şeker ile birlikte beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
- En son vanilyayı da katıp karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabında, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kek soğuduktan sonra enlemesine iki parçaya bölelim ve bir bardak süt ile her ikisini de ıslatalım.
- Öte yandan kremasını hazırlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeyi bir araya getirerek çırpalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
- Krema piştikten sonra içine vanilya ve tereyağını katıp güzelce çırpalım.
- Kremayı yarısını kekimizin arasına, yarısı da üzerine gelecek şekilde yayalım ve soğumasını bekleyelim.
- Kremamız da soğuduktan sonra krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırparak hazırlayıp pastamızın üzerine yayarak istediğimiz malzemelerle süsleyelim.
Not: Resmini görmüş olduğunuz pastayı dövülmüş cevizler ile süsledim. Arzu ederseniz muz veya mevsimindeyseniz kiraz veya çilek de çok yakışacaktır. Afiyet olsun...
Pandispanya için
Malzemeler
-4 Yumurta
-3 Kahve fincanı şeker
-3 Kahve fincanı un
-1 Vanilya
-1 Kabartma tozu
Krema için
Malzemeler
-125 Gr Tereyağı
-1 Yumurta
-1/2 su bardağı şeker
-2 Çorba kaşığı un
-3 Su bardağı süt
-1 Paket vanilya
Islatmak için
1 su bardağı oda ısısında süt
Üzerine
-1 Su bardağı soğuk süt
-1 Paket Vanilyalı Krem Şanti
Yapılışı
- Yumurtaları şeker ile birlikte beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
- En son vanilyayı da katıp karıştırdıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabında, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kek soğuduktan sonra enlemesine iki parçaya bölelim ve bir bardak süt ile her ikisini de ıslatalım.
- Öte yandan kremasını hazırlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeyi bir araya getirerek çırpalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
- Krema piştikten sonra içine vanilya ve tereyağını katıp güzelce çırpalım.
- Kremayı yarısını kekimizin arasına, yarısı da üzerine gelecek şekilde yayalım ve soğumasını bekleyelim.
- Kremamız da soğuduktan sonra krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırparak hazırlayıp pastamızın üzerine yayarak istediğimiz malzemelerle süsleyelim.
Not: Resmini görmüş olduğunuz pastayı dövülmüş cevizler ile süsledim. Arzu ederseniz muz veya mevsimindeyseniz kiraz veya çilek de çok yakışacaktır. Afiyet olsun...
Çok sevdiğim bir tatlı tarifini vermişsiniz.
YanıtlaSilDegerli lezzet ustası siz sağlığa önem veren bir kişisiniz bu da verdiğiniz tariflerden belli oluyor.
Çocuklarımıza,misafirlerimize zahmetsizce sunacağımız bir tatlı.
Teşekkürler...
Ne güzel bir yorum bu. Teşekkürler...
SilSevgili mutfak iscisi tam da zor anlarinda yapilabilecek kolay ve pratik bir lezzet ellerine saglik Buket Hizli
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Buket hanım. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilSevgili mutfak işçisi seninle mutfak çok kolay çok pratik.tempolu hayatımıza renk ve ışık saçıyorsunuz.ellerinize ve yüreğinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Mutfak işçisi olarak, güzel yürekli takipçilerin varlığını bilmek, beni cesaretlendiriyor ve mutlu ediyor. Sayenizde hayat daha güzel ve dünya daha yaşanılır. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSil