Her ülkenin coğrafyasına, iklim koşullarına göre, yetiştirdiği tarım ürünleri, doğal bitki örtüsü ve geçim kaynaklarına göre geliştirdiği, ulusal, kendi kültürünü yansıtan, yemekleri vardır. Kıbrıs kokulu güzel Tarhana'mız da bizleri yansıtan en güzel üretimlerimizden birisidir. Afiyetle...
Tarhana Yapmak için,
Malzemeler
-Yoğurt (Tarhanalık buğdayın iki katı kadar buğdayı pişirmek için yeterlidir. Karıştırmak için de en az toplamda koyduğunuz yoğurdun dörtte biri kadar yoğurt veya süte ihtiyacınız olacaktır).
-Tarhanalık buğday
-Tuz
Yapılışı
-Yoğurdu karıştırarak ısıtıp kaynatalım.
-2 Ölçü yoğurda 1 ölçü gelecek şekilde tarhanalık buğdayımızı ekleyip karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatarak buğdayın şişmesini bekleyelim
-Buğday yoğurdu çekip şişerek pişecektir.
-Buğday ve yoğurt karışımımız artık yoğrularak şekillendirilecek kıvama geldiğinde, karıştırma ve şekillendirme için de üzerine bir miktar yoğurt ekleyerek, tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
-Elimizi yakmayan bir ısıya gelmiş olan tarhanamız şekillendirilmeğe hazırdır.
-Tarhanamızdan pişirimlik parçalar alıp yuvarlayalım. Bunları bu şekilde dondurup muhafaza edebiliriz.
VEYA
-Küçük parçalar halinde şekillendirip güneşte kurutarak saklayabiliriz. Afiyet olsun...
Tarhana Çorbası yapmak için pişireceğimiz miktardaki tarhanayı üzerini geçecek kadar suda bekletip çözülmesini sağladıktan sonra 3-5 dk kadar kaynatmak yeterlidir. Üzerine zeytinyağında kızarmış hellim parçacıkları ile son şeklini verebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Tarhana Yapmak için,
Malzemeler
-Yoğurt (Tarhanalık buğdayın iki katı kadar buğdayı pişirmek için yeterlidir. Karıştırmak için de en az toplamda koyduğunuz yoğurdun dörtte biri kadar yoğurt veya süte ihtiyacınız olacaktır).
-Tarhanalık buğday
-Tuz
Yapılışı
-Yoğurdu karıştırarak ısıtıp kaynatalım.
-2 Ölçü yoğurda 1 ölçü gelecek şekilde tarhanalık buğdayımızı ekleyip karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatarak buğdayın şişmesini bekleyelim
-Buğday yoğurdu çekip şişerek pişecektir.
-Buğday ve yoğurt karışımımız artık yoğrularak şekillendirilecek kıvama geldiğinde, karıştırma ve şekillendirme için de üzerine bir miktar yoğurt ekleyerek, tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
-Elimizi yakmayan bir ısıya gelmiş olan tarhanamız şekillendirilmeğe hazırdır.
-Tarhanamızdan pişirimlik parçalar alıp yuvarlayalım. Bunları bu şekilde dondurup muhafaza edebiliriz.
VEYA
-Küçük parçalar halinde şekillendirip güneşte kurutarak saklayabiliriz. Afiyet olsun...
Tarhana Çorbası yapmak için pişireceğimiz miktardaki tarhanayı üzerini geçecek kadar suda bekletip çözülmesini sağladıktan sonra 3-5 dk kadar kaynatmak yeterlidir. Üzerine zeytinyağında kızarmış hellim parçacıkları ile son şeklini verebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Çorbaların en güzel ve en vitaminlisi özellikle kış aylarında bol bol tüketiyoruz ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilGösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilKış aylarının vazgeçilmez çorbası, mutfağımızın yıldızı, hepimiz severek içiyoruz, güzel bir paylaşımı, teşekkürler
SilTeşekkürler Emel hanım.
SilLezzetler arasinda damakta her zaman tat birakan harika bir çorba.zahmetli hazırlanişı sonrası bir kepce içimi ile tüm yorgunlukları alıp götürebilir. hele de icerisinde kızarmış hellim varsa tadı bir başka olur.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTarhana'yı bilen ve hakettiği değeri veren bütün becerikli ellere sağlık olsun, afiyet olsun. Teşekkürler.
Sil