18 Eylül 2017 Pazartesi

Mercimek Çorbası

Mercimek çorbasının birçok pişirilme şekli vardır ve her eve ve damak tadına göre değişiklik göstermektedir. Bu gün birkaç çeşit tarifi vermek istiyorum. Kolay gelsin.

Mercimek Çorbası 
Malzemeler
-1 Su bardağı Sarı veya Kırmızı Mercimek
-1 diş sarımsak
-Ortaboy bir kuru soğan
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 adet kırmızı biber
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı karabiber
-Su
-1/2 limonun suyu

Hazırlanışı (1)
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte rengi soluncaya kadar kızartalım. (Arzu ederseniz 1/2 çorba kaşığı domates salçası da soğana eklenebilir)
-Biberi küçük küpler halinde doğrayarak soğanların üzerine ekleyelim
-Mercimeği ve baharatları da ekleyip üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim
-Sarımsağı doğrayarak ekledikten sonra kısık ateşte mercimek pişene kadar kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon suyunu ekleyelim. Afiyet olsun...

Hazırlanışı (2)
-Mercimeği güzelce yıkayıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda haşlayalım.
-Biber ve sarmısağı  da mercimek ile birlikte haşlayalım.
-Ayrı bir kapta yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kızartalım, tuz karabiber ve kimyonu bu aşamada soğana ekleyelim.
-Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine soğanlı karışımı döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon
suyunu ekleyelim. Afiyet, şifa, sağlık olsun...

Hazırlanışı (3)
-Mercimek ile birlikte içine ne koymak isterseniz hepsini birlikte kaynatın. Patates, kabak,kereviz, havuç veya sevdiğiniz herhangi başka bir sebze olabilir.
-Mercimek pişince, isterseniz, blender ile karıştırıp güzelce ezilmelerini birbirlerine karışmalarını sağlayın.
-Limonu ve zeytinyağını en son üzerine ekleyip afiyetle tüketin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.