Mercimek çorbasının birçok pişirilme şekli vardır ve her eve ve damak tadına göre değişiklik göstermektedir. Bu gün birkaç çeşit tarifi vermek istiyorum. Kolay gelsin.
Mercimek Çorbası
Malzemeler
-1 Su bardağı Sarı veya Kırmızı Mercimek
-1 diş sarımsak
-Ortaboy bir kuru soğan
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 adet kırmızı biber
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı karabiber
-Su
-1/2 limonun suyu
Hazırlanışı (1)
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte rengi soluncaya kadar kızartalım. (Arzu ederseniz 1/2 çorba kaşığı domates salçası da soğana eklenebilir)
-Biberi küçük küpler halinde doğrayarak soğanların üzerine ekleyelim
-Mercimeği ve baharatları da ekleyip üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim
-Sarımsağı doğrayarak ekledikten sonra kısık ateşte mercimek pişene kadar kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon suyunu ekleyelim. Afiyet olsun...
Hazırlanışı (2)
-Mercimeği güzelce yıkayıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda haşlayalım.
-Biber ve sarmısağı da mercimek ile birlikte haşlayalım.
-Ayrı bir kapta yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kızartalım, tuz karabiber ve kimyonu bu aşamada soğana ekleyelim.
-Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine soğanlı karışımı döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon
suyunu ekleyelim. Afiyet, şifa, sağlık olsun...
Hazırlanışı (3)
-Mercimek ile birlikte içine ne koymak isterseniz hepsini birlikte kaynatın. Patates, kabak,kereviz, havuç veya sevdiğiniz herhangi başka bir sebze olabilir.
-Mercimek pişince, isterseniz, blender ile karıştırıp güzelce ezilmelerini birbirlerine karışmalarını sağlayın.
-Limonu ve zeytinyağını en son üzerine ekleyip afiyetle tüketin.
Mercimek Çorbası
Malzemeler
-1 Su bardağı Sarı veya Kırmızı Mercimek
-1 diş sarımsak
-Ortaboy bir kuru soğan
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 adet kırmızı biber
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı karabiber
-Su
-1/2 limonun suyu
Hazırlanışı (1)
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte rengi soluncaya kadar kızartalım. (Arzu ederseniz 1/2 çorba kaşığı domates salçası da soğana eklenebilir)
-Biberi küçük küpler halinde doğrayarak soğanların üzerine ekleyelim
-Mercimeği ve baharatları da ekleyip üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suyu ekleyelim
-Sarımsağı doğrayarak ekledikten sonra kısık ateşte mercimek pişene kadar kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon suyunu ekleyelim. Afiyet olsun...
Hazırlanışı (2)
-Mercimeği güzelce yıkayıp üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda haşlayalım.
-Biber ve sarmısağı da mercimek ile birlikte haşlayalım.
-Ayrı bir kapta yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında kızartalım, tuz karabiber ve kimyonu bu aşamada soğana ekleyelim.
-Pişirdiğimiz mercimeğin üzerine soğanlı karışımı döküp bir iki taşım daha kaynatalım.
-Pişme işlemi bitince ocağı kapatıp limon
suyunu ekleyelim. Afiyet, şifa, sağlık olsun...
Hazırlanışı (3)
-Mercimek ile birlikte içine ne koymak isterseniz hepsini birlikte kaynatın. Patates, kabak,kereviz, havuç veya sevdiğiniz herhangi başka bir sebze olabilir.
-Mercimek pişince, isterseniz, blender ile karıştırıp güzelce ezilmelerini birbirlerine karışmalarını sağlayın.
-Limonu ve zeytinyağını en son üzerine ekleyip afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.