Pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir tavuk yemeği tarifi paylaşıyorum. Deneyenlerin defalarca yapmak isteyeceğine eminim.
Malzemeler
-750-800 gr kemiksiz tavuk eti
-1 Su bardağı un
-1 Su bardağı galeta unu
-2 Yumurta
-1 Çay kaşığı Tuz
-1 Çay kaşığı kara biber
-1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
-Yumurtaları çırparak hazır hale getirelim
-Tavuk parçalarını tuzlayıp baharatlar ile karıştıralım.
-Tavuk parçalarını önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp 1/2 kahve fincanı yağ ile sıvadığımız yağlı kağıda dizelim
-200 derece fanlı fırında 10 - 15 dk kadar kızartıp çevirelim
-Her iki tarafı da kızarınca servise hazırdır. Afiyet olsun...
Bugüne kadar verdiğiniz her tarif harikaydı. O yüzden bunu da deneyeceğim sevgili mutfak işçisi.
YanıtlaSilSiz de harikasınız. Teşekkür ederim.
SilSofralarımızın vazgeçilmesi olan tavuk eti sizin tarifinizle bir o kadar daha vazgeçilmez oluyor. Çocukların beğenerek yiyeceği harika bir lezzet.
YanıtlaSilTarifiniz pratik ve leziz .
Teşekkürler değerli lezzet ustası.
İlginize çok teşekkür ederim. Yeni tariflerde buluşmak üzere...
Sil