8 Eylül 2017 Cuma

Fırında Çıtır Tavuk



Pratik ve bir o kadar da sağlıklı bir tavuk yemeği tarifi paylaşıyorum. Deneyenlerin defalarca yapmak isteyeceğine eminim.

Malzemeler
-750-800 gr kemiksiz tavuk eti
-1 Su bardağı un
-1 Su bardağı galeta unu
-2 Yumurta
-1 Çay kaşığı Tuz
-1 Çay kaşığı kara biber
-1 Çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
-Yumurtaları çırparak hazır hale getirelim
-Tavuk parçalarını tuzlayıp baharatlar ile karıştıralım.
-Tavuk parçalarını önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp 1/2 kahve fincanı yağ ile sıvadığımız yağlı kağıda dizelim
-200 derece fanlı fırında 10 - 15 dk kadar kızartıp çevirelim
-Her iki tarafı da kızarınca servise hazırdır. Afiyet olsun...

 

4 yorum:

  1. Bugüne kadar verdiğiniz her tarif harikaydı. O yüzden bunu da deneyeceğim sevgili mutfak işçisi.

    YanıtlaSil
  2. Sofralarımızın vazgeçilmesi olan tavuk eti sizin tarifinizle bir o kadar daha vazgeçilmez oluyor. Çocukların beğenerek yiyeceği harika bir lezzet.
    Tarifiniz pratik ve leziz .
    Teşekkürler değerli lezzet ustası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize çok teşekkür ederim. Yeni tariflerde buluşmak üzere...

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.